Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, “Türkiye Emekliler Derneği olarak 30 Haziran Emekliler günümüzde İyi Parti başkanından başka diğer siyasi partilerden hiç biri bizim emekliler günümüzü arayıp emekliler günümüzü kutlamadı. Biz onlara ne yaptık” dedi.

Memiş açıklamasında, “Asgari ücretli aç, emekli aç tok olan sizlersiniz. Çatlayana kadar yiyin” diyerek şunları söyledi:

“Kimse seçim olduğu zaman bizi aramasınlar. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüz 1927 Haziran’da emekli oluyor, 30 Haziran’ı Emekliler Haftası yapıyor. 93 sene önce şimdiki siyasilere bakın 21’nci yüzyılda emekliyi arayıp da Emekliler gününüz kutlu olsun zahmetinde bulunmuyorlar. Biz onlara oy vermekten başka ne yaptık. Bugün 3 Temmuz’da emekli zamları açıklandı. Verilen zam iç açıcı değil. 1500 lira taban maaşı alan emeklilere 75 lira gibi bir zam, 1 kilo kıyma 60 TL. Verilen zam ile 2 kilo kıyma alınmıyor.  Biz yüzdeli zamlara karşıyız. Seyyanen zam istiyoruz. 1 kilo kıyma parasıyla emekli ne yapsın, dul ve yetimlerimizin durumları  daha da kötü. Onlar değil 1 kilo kıyma yarım kilo bile alamıyorlar. Asgari ücretli aç emekli aç  tek olan sizlersiniz. Çatlayana kadar yiyin” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi