Zonguldak’ta yeni kurulan Anadolu Engelliler Birliği Derneği Zonguldak Şubesinin birinci olağan genel kurulu yapıldı.

Zonguldak Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını Anadolu Engelliler Birliği Derneği Genel Başkanı Burhan Gümrükçü yaptı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu genel kurula, Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı ve Belediye Meclis üyesi İbrahim Cansız, Kilimli İlçe Milli  Eğitim müdür vekili Muzaffer Yıldız, derneğin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile üyeler katıldı.

Dernek Başkanı Fehim Dinç yaptığı açılış konuşmasında, “Biz Zonguldak’ta çok yeni bir derneğiz. Kuruluşumuzdan bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımız var. Derneğimiz engelliler için yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak kurumlar ve kişilerle işbirliği halinde olacaktır. Engellilerin ruhen ve bedenen kendilerine yeterli gücü kazanabilmeleri için eğitici ve birleştirici çalışmalarda bulunacaktır. Yine engelli kardeşlerimizin tüketici pozisyonundan üretici pozisyonuna gelmeleri için girişimlerde bulunacaktır.

Engellilerin hak  ve taleplerinin savunucusu aynı zamanda takipçisi olacağız.  Kimsesiz ve yardıma muhtaç  engellilerin rehabilitasyonlarını sağlamak ortopedik engelliler için gerekli araç gereçleri temin etmek, ayrıca engelli kardeşlerimize maddi ve manevi yardımda bulunarak onlara ve ailelerine destek olmak derneğimizin görevleri arasındadır.

Derneğimizin öncelikli alanı engellilerimizin manevi eğitimidir. Bu konuyla alakalı Genel Merkezimiz birçok çalışmalarda bulunmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yaparak İstanbul’da ama kardeşlerimiz için yataklı Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezi yapılmış ve orada eğitim ve öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Genel Merkezimizin şubeleriyle birlikte önceliği engellilerin manevi eğitimi olmak şartıyla birçok hizmetleri vardır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Anadolu Engelliler Birliği Derneği Zonguldak Şubesi yönetim kuruluna Fehim Dinç, Meral Topal, Münevver Küçükertunç, Faruk Akkuş ve Gökhan Kurt seçilirken, Denetim Kuruluna ise, Hüseyin Çiçek, Osman Karamusaoğlu ve Sadettin Ertürk seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi