Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ilçede gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek vatandaşlara gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.

Kilimli Belediyesince, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarının ikametlerinde giderilmesi amacıyla oluşturulan whatsapp gurubu ve Belediye Çözüm Merkezi ekipleriyle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. İlçede dezenfekte çalışmalarını da ivedilikle başlatan Kilimli Belediyesi; vatandaşların toplu olarak kullandıkları bölgelerde, bankalarda, belediye ile belediye bünyesindeki binalarda, kaymakamlıkta, okullarda, park ve bahçelerde mahallelerde, sokaklarda dezenfeksiyon çalışmaları yapıyor.

Evde kal Kilimli birlikte başaracağız diyen Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, “Yalnız yaşayan, ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü değerli büyüklerimiz talep etmeleri halinde ihtiyaçlarını biz belediye olarak evlerine getireceğiz. Kurmuş olduğumuz Belediye Çözüm Merkezimiz ile 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hemşerilerimizin market, eczane gibi ihtiyaçlarını talep etmeleri halinde temin ederek evlerine teslim edeceğiz. 65 yaş üstü ile 65 yaş altındaki vatandaşlarımızdan ricamız gerek olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarıdır” dedi.

Vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymaları ve gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları uyarısında bulunan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, şunları söyledi:

KİLİMLİ BELEDİYESİ OLARAK GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK

“Ülkemizin, memleketimizin başına musallat olan virüs belasından inşallah en kısa zamanda kurtulmayı temenni ediyoruz. Ülkemizde ve Kilimli ilçemizdeki vatandaşlarımızın yapılan ve yaptığımız uyarılara dikkat etmelerini istiyoruz. Bu virüsün ülkemizde görüldüğünü öğrendiğimiz andan itibaren Kilimli Belediyesi olarak gerekli tedbirleri almaya başladık. Temizlik İşleri ve Zabıta Amirliklerimizle beraber dezenfektasyon ve ilaçlama ile alakalı stoklarımızı belediye bünyemizde gerçekleştirdik. Bu kapsamda hemen vatandaşlarımızın toplu olarak kullandıkları bölgelerde, bankalarda, belediyemizde, kaymakamlıkta, okullarımızda, park ve bahçelerimizde dezenfeksiyon işlerimizi yaptık. Şuanda ise ikinci kes yine dezenfeksiyon işlerimiz devam ediyor. Mahalle ve sokaklarımızda da dezenfeksiyon çalışmaları yapıyoruz. Temizlik ve Zabıta personel sayımızı artırdık. Sokak aralarında dezenfekte çalışması yapan ekibimizi 3 katına çıkarttık. Bütün bölgelerimize ulaşmaktayız.

BELEDİYE ÇÖZÜM MERKEZİ OLUŞTURDUK

Kilimli’de vefa destek gurubu oluşturduk. Belediyemiz bünyesinde de bununla alakalı bir ekip ile whatsapp gurubu oluşturduk. Bize ulaşan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını evlerine getiriyoruz. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız önceliklidir. Bu anlamda vatandaşlarımızın buna gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum. Onlara daha çabuk ulaşabilme anlamında bizlere doğru bilgileri verirlerse biz kurduğumuz bu ekibimizle beraber en kısa zamanda onların ihtiyaç malzemelerini karşılayacağız. Eczane ve ilaç ihtiyaçlarını temin edeceğiz. Bu konuda da vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde hizmet ediyoruz.

SİZLERİN CANI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Benim kıymetli Kilimlili vatandaşlarımızdan isteğim özelliklede 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan isteğim evde kalmaları. Gerçekten çok ciddi bir virüsle karşı karşıyayız. Bu virüs insan sağlığı açısından çok ciddi bir risk taşıyor. Sizlerin canı bizler için gerçekten çok önemli. Ailelerinizle daha uzun yıllar vakit geçirmek için lütfen uyarılarımızı dikkate alın. Arşivimizde kayıtlı olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız bize ulaşmadan biz onlara ulaşarak ihtiyaçlarını onlara ulaştırmaya başladık. Telefonla da bize ulaşan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Bu konuda belediyemiz birim amirleriyle sık sık toplantı yapıyoruz. Belediye işlerini aksatmadan ne yapabiliriz konularında fikir alışverişleri yapıyoruz. Kilimli Kaymakamlığımız başkanlığında ilçemizde bulunan kurum müdürleriyle beraber toplantılar yapıyoruz. Bu virüs belasından nasıl kurtulabileceğimiz konularında sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu hastalıkla mücadelede sağlık çalışanlarımıza gerekli özverilerin gösterilmesini istiyorum. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi