Kilimlinin genç ve vizyon sahibi Belediye Başkanı Kamil Altun, göreve geldiği ilk dokuz aylık süreci toparlanma süreci olarak gördüğünü 2020 yılının Kilimli ve Kilimli halkı için çok daha güzel bir yıl olacağını söyledi.

Göreve geldiğinde belediyenin bütün sorunlarının halının altına süpürüldüğünü, her şeyin ötelendiğini gördüklerini belirten Altun, “Bu doğrultuda ilk önce vatandaşlarımızın belediyemizle sıcak ilişkiler kurmasını sağladık. Vatandaşlarımız bizlere bizler vatandaşlarımıza özveriyle yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını elimizden geldiğince çözmeye çalıştık. Hiç ötelemedik. Bu anlamda kıymetli Kilimli halkıma bizlere gösterdikleri ilgi, alaka ve güven için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kilimli Belediyesi borçlanmış ama memlekete bir çivi çakılmamış, ortada borç var yapılan bir hizmet yok diyen Kilimlinin başarılı Belediye Başkanı Kamil Altun, Şafak Gazetesine yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

BÜTÜN SORUNLAR HALININ ALTINA SÜPÜRÜLMÜŞ

“Kilimlimizin sorunlarını mahalle mahalle, sokak sokak biliyorduk. Seçildikten sonra çalışmalarımıza hızlıbir şekilde başladık. Belediye Başkanı seçilip makama geldiğimizde gördük ki maalesef dışarıdan gördüğümüz kadarıyla değil içerisinde olduğumuzda güzel memleketimizin durumunun çok içler açısı durumda olduğunun farkına vardık. Bütün sorunların halının altına süpürüldüğünü, her şeyin ötelendiğini, Kilimli Belediyesinin iş yapamaz hale geldiğini gördük. Vatandaşımızın belediyeden çekindiğini, belediyeden uzak kaldığını fark ettik. Bu doğrultuda ilk önce vatandaşlarımızın belediyemizle sıcak ilişkiler kurmasını sağladık. Bununda meyvelerini alıyoruz. Vatandaşlarımız bizlere bizler vatandaşlarımıza özveriyle yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını elimizden geldiğince çözmeye çalıştık. Hiç ötelemedik. Bu anlamda kıymetli Kilimli halkıma bizlere gösterdikleri ilgi, alaka ve güven için çok teşekkür ediyorum.

PARKIMIZA OTOPARK YAPTIK

Kilimlimiz önceden parkı, bahçesiyle güzel olan bir memleketi ancak son dönemde maalesef bunlar göz ardı edilmişti. İlk önce bu duruma müdahale edelim istedik. Çalışmalarımıza parkımızdan başladık. Parkımızın parke taşları çok kötüydü, temizlik yoktu, geceleri ışıkları yanmıyordu, oyun parkları yoktu hepsini özveriyle tamamladık ve halkımız yaz aylarını güzel bir park alanında geçirme imkanı buldular. Vatandaşlarımız gece yarılarına kadar parkımızda huzurlu vakitler geçirdiler. Vatandaşlarımız parka geliyorlardı ama araçlarını park edemiyorlardı bu konuyu da ivedilikle çözdük ve parkımıza açık otopark yaptık. Önümüzdeki dönemde parkımızın olduğu bölgede daha büyük bir açık otopark yapacağız.

DOĞALGAZ ÇALIŞMASI BAŞLADI

Kilimlimizde doğalgaz çalışmalarını başlattık. Doğalgaz firması yetkilileri ile doğalgaz çalışmalarının daha hızlı yapılabilmesi adına görüşmelerimiz oldu. Sağolsun doğalgaz hattını döşeyecek firma yetkilileri de bizlere destek oldular ve çalışmalara başladılar. Doğalgaz çalışmalarının bittiği yerlerde hemen parke ve altyapı çalışmalarımızı bitirip vatandaşlarımızın evlerine daha rahat gitmelerini sağlıyoruz. Ana asfalt yolumuz boyunca çalışma yapılabilmesi için bir özveri gösterilmesi gerekiyordu. Zonguldak Milletvekilimiz Polat Türkmen ve valimiz sayesinde ana yolumuz boyunca doğalgaz çalışması yaptık. Yaz dönemine kadar anayol boyunca olan asbestli borularımızı değiştireceğiz. Yine yaz döneminde İnağzı Mahallesi sınırından başlayıp Çatalağzı sınırına kadar olan bölgemizdeki asfalt çalışmalarımızı bitirip vatandaşlarımızın çok daha rahat seyahat etmelerini sağlayacağız.

BAYRAM ÖNCESİNDE PERSONELLERİMİZE İKRAMİYE VERDİK

Göreve geldiğimizde belediyenin ekonomisinin çok bozuk olduğunu gördük. Bizim ekonomimizi toparlamamız gerekiyordu çünkü vatandaşlarımız bizlerden güzel hizmet bekliyor. Personellerimiz rahat bir şekilde çalışmak istiyor. Bu doğrultuda uzun süredir belediyemizde yapılmayan bir şeyi başardık. Ekonomimizdeki ipleri biraz sıkarak belediye personellerimize iki bayram öncesinde ikramiye verdik. Çünkü personellerin mutlu ve huzurlu olması demek işlerine çok daha özveriyle sarılmaları demektir. Personellerimizle çok verimli bir şekilde çalışıyoruz. Maalesef 5 yıl boyunca türlü bahanelerle hizmet edilemeyen bu memlekette ciddi borçlanmalar yapılmış. Herşey ötelenmiş. Biz şimdi ekonomimizi bir düzene koymaya çalışıyoruz. İnşallah 5-6 ay içerisinde ekonomimizi düzelttiğimizde Kilimli Belediyesi ayakları yere daha sağlam basan bir belediye olacak ve vatandaşlarına daha güzel hizmet etmeye başlayacak. Kilimli Belediyesi borçlanmış ama memlekete bir çivi çakılmamış, ortada hiçbir şey yok. Borç var ama ortada yapılan hiçbir hizmet yok. Zaten gerekli cevabı da Kilimli halkı seçim zamanı vermiştir.

KİLİMLİYE 450 KİŞİLİK YURT YAPILACAK

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, valimiz ve milletvekilimiz Polat Türkmen’in de özverisiyle beraber Kilimlimize 450 kişilik yurt yapılacak. Bununla ilgili bazı sıkıntılar vardı çok şükür o sıkıntıları aştık. Biz oradaki belediye şantiyemizi Gençlik ve Spor Bakanlığına devrettik. Arazi biraz yetersiz kaldı bu nedenle 300 kişilik yurt yapılacaktı bu nedenle yurdun büyütülmesine karar verildi. Böyle olunca başka arazilere ihtiyaç duyuldu. O bölgedeki işadamlarımız sağ olsunlar “devletimiz buraya hizmet yapacak biz buradan seve seve çıkarız” diyerek Kilimlimizin önünü açtılar. Ben oradaki 3 işadamına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum. 2-3 ay içerisinde inşallah 450 kişilik yurdun temeli Kilimlimizde atılacak. Kilimlimizde üniversitemizin büyümesi için önemli eksik olan Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (YURTKUR) Kilimliye gelmesi hem üniversite öğrencilerimiz için hem de Kilimli ilçemiz için çok büyük avantaj olacak. Üniversite öğrencilerimiz artık Zonguldak’a gitmek zorunda kalmayacaklar Kilimli’de kalacaklar.

KUZEYİN YILDIZI KİLİMLİ OLACAK

Zonguldak’ı Kilimliye bağlayan Mithatpaşa Tünelleri seneye bitecek. Bu Kilimlimiz için dönüm noktası olacak. Mithatpaşa Tünelinin bitmesiyle beraber Kilimli’li vatandaşlar Zonguldak’a çok bir şekilde ulaşabilecekler. Yol demek medeniyet demektir Kilimli bu anlamda çok avantajlı bir konuma gelecek. Çünkü yapacağımız projelerle birlikte Kilimlimize olan ilgide artacak. Aslankaya’sından Çatalağzı’na kadar olacak yolun ihalesi de yapılacak bu da Kilimlimizin geleceği için çok önemli. Kilimli geleceğin yıldızı yani Kuzeyin yıldızı olacak. Buna bütün Kilimli olarak inanalım. Ben seçim zamanı “Kilimlinin 30-40 yıllık sorunları var biz bu sorunları çözeceğiz” demiştim. Bu doğrultuda da çalışıyorum. Ben ve çalışma arkadaşlarımız seneyi kurtaralım diye bakmıyoruz. O nedenle emin adımlarla gitmeye çalışıyoruz.

KİLİMLİYE KANALİZASYON ARITMA SİSTEMİ KURACAĞIZ

Altyapı sorunları ve düşündüğümüz büyük projeler Kilimlimizin geleceğini kurtaracak projelerdir. Yakın zamanda su sorunumuzu çözeceğiz. Kanalizasyon ev bağlantılarını yapıp arıtma sistemini kuracağız. Kanalizasyon sistemini Zonguldak’a bağlamayı düşünüyorduk ama bu hat uygun olmadığı için Kilimlide kanalizasyon arıtma sistemi kurup kanalizasyon konusunda da altyapı sorununu halledeceğiz. Bu projeler özveri isteyen projeler. Bu nedenle hata yapmadan çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Ama Kilimlimize layık olduğu bu hizmetleri getireceğiz. Göreve geldiğimizde ekibimizle aldığımız karar doğrultusunda hangi mahalle veya sokakta ne çalışması yaparsak yapalım bütün altyapı sorunlarını bitirip üst kaplamasını yapmaya karar verdik. Geriye dönük sorun yaşamamak üzere strateji belirledik. Bu doğrultuda mahallelerimizde yapılması gereken kanalizasyon ve su hatlarını sıfırdan yeniledikten sonra yollarımızı asfalt veya parke yol yapacağız.

2020 YILI İÇERİSİNDE İLÇEMİZE TOKİ’Yİ GETİRMEK ADINA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

2020 yılı hedeflerimiz arasında Kilimlimiz için TOKİ projemiz var. 2020 yılı içerisinde Kilimlimize TOKİ’yi getirebilmek adına girişimlerde bulunacağız. Kilimlimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından tasman etkisinden dolayı yapılaşmaya kapalı gözüküyor. Ancak üniversitenin yapacağı bir proje ile beraber bunu aşıp Kilimlimizde çevre ve şehir plan çizdirerek Kilimli daha derli toplu bir ilçe haline gelecek. Kilimlimiz uzun yılar önce ilçe oldu ama kamu kuruluşları yeni yeni yerlerini almaya başladı. Kaymakamlık binamızın ihalesi yapıldı. Çok yakın zamanda müteahhit yer teslimini aldıktan sonra 400 gün içerisinde kaymakamlık binamız bitecek. Bununla birlikte Kilimlimizin ilçe olduğu daha net olarak ortaya çıkacak.

2020 YILI KİLİMLİ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR YIL OLACAK

Değerli Kilimli’li hemşerilerime göreve geldiğimiz dokuz ay süresince bizlere gösterdikleri ilgi, alaka, sevgileri için çok teşekkür ediyorum. Bu ilk dokuz aylık süreci ben derlenme, toparlanma süreci olarak görüyorum. 2020 yılı Kilimli için, Kilimli’li hemşerilerim için çok daha güzel bir yıl olacak. Sorunlarımızı tek tek hallediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Ak Parti Zonguldak teşkilatları, milletvekillerimiz, Zonguldak, Kozlu ve Kilimli üç sınır belediyeleri olarak uyum içerisinde çalışıyoruz. Zonguldak’ın uzun yıllardır yankılayamadığı bir uyum yakalanmış durumda. Sorumlu olduğumuz belediyelere en iyi hizmetleri getirebilmek adına beraber ortak akılla hareket ediyoruz. Ankara’da bakanlıklara giderek sorunlarımızı birlikte aşmaya çalışıyoruz.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi