Zonguldak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 4. yıl dönümünde interaktif fotoğraf sergisi düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 4. yıl dönümünde Zonguldak Valiliği himayesinde TÜGVA Zonguldak İl Temsilciliği tarafından Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde 15 Temmuz gecesini anlatan interaktif fotoğraf sergisi düzenlendi.

15 Temmuz Milli İrade Fotoğraf Sergisine; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gönen Süslü, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Zonguldak Müftüsü Aşır Durgun, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz: “Dört yıl önce bugün ülkemiz adına önemli bir gün yaşandı. Milletimiz bağımsızlığına, birliğine o gün bir kez daha sahip çıktı. Bu tür sergilerle gençlerimiz o günleri unutmamalı. Bu tür etkinlikler bu tür sıkıntıların tekrar yaşanmaması adına önemli etkinlikler. Bu hafta içerisinde değişik etkinliklerle bu haftayı değerlendireceğiz. Yeniden milli birliğimize, demokrasimize sahip çıktığımızı hep beraber göstereceğiz. Ancak bu yıl pandeminin etkisiyle etkinlikler sembolik olacak. Yoğunluk olmadan pandeminin kuralları çerçevesinde etkinliklerimizi yapmaya çalışacağız. Allah tekrar bu millete bu tür sıkıntıyı yaşatmasın” dedi.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz Milli İrade Fotoğraf Sergisinin açılışı gerçekleştirildi ardından Vali Tutulmaz ve beraberindekiler fotoğraf sergisini gezdiler. Sergide katılımcılar kendilerine verilen tableti bazı fotoğrafların üzerine tutarak interaktif video gösterimini izlediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi