Zonguldak’ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Zonguldak Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,  Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplu kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Coronavirüs nedeniyle kısa tutulan tören; Zonguldak Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneğinin şehitlik anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, şunları söyledi:

KALABALIKLARDAN KAÇINMAMIZ GEREKİYOR

“Gündemin baskısı altında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yıl kutlamasını daraltılmış, küçültülmüş bir organizasyon yaptık. Burada devletimizin, hükümetimizin, İçişleri Bakanlığımızın vurgulamak istediği bir şey var. Olabildiği kadar kalabalığı az ortamlar oluşturmamız lazım. Kalabalıklardan kaçınmamız gerekiyor. İnsanların birbirlerine değeceği ortamlardan uzak durmamız gerekiyor. Sağlık Bakanımızı dinliyoruz bugün sayın cumhurbaşkanımızı da dinleyeceğiz. Zaten onlar her şeyi açık ve net ifade ediyorlar. Herkes ne yapacağını biliyor bizde bu çerçevede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Söyleyecek fazla bir şey yok şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.”

ZONGULDAK’TA OLUMSUZ BİR GELİŞME YOK

Gazetecilerin Coronavirüs konusunda Zonguldak’ta önemli bir vaka olup olmadığı sorusunu cevaplandıran Bektaş: “Çok şükür Zonguldak’ta kayda değer olumsuz bir gelişme yaşamadık yaşamamayı da diliyoruz. Ama bunu dilemek yetmiyor bunu gerçekleştirmek içinde açıklanan, ilan edilen, duyurulan tedbirlere, önlemlere herkesin titizlikle uyması gerekiyor. Ben şuanda konuşuyorum ama ağzımdan çıkan damlacıklar sizlere geliyor. Eğer bende bir hastalık varsa sizlere de bulaşıyor. Yani sizden bana benden size bulaşmakla bitmiyor siz başka bir yere gidiyorsunuz ben başka bir yerden geliyorum dolayısıyla toplumun bütün katmanları ilişki içerisinde. Bu konuyu hiç hafife almamalıyız. Bu işin şakaya gelir hiçbir tarafı yok. Tören bile yapmıyoruz niye? Çünkü bilinen bir şey var. Aklınıza gelen her konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Ama burada en önemli olan ve bizim bakamayacağımız şey insanlar arası ilişkilerin ilişkilerde getirdiği dikkatin sağlanmaması. Bunun sağlanmasını istiyoruz. Şimdilik bizim alarma geçeceğimiz bir durumumuz yok” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi