Alaplı Belediyesi’nin, Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı üst düzey koronavirüs önlemleriyle yapıldı. Öncelikle meclis salonundaki oturma düzeninde değişikliğe gidildi ve meclis üyeleri arasına mesafe bırakılacak şekilde koltuklar yerleştirildi. Bunun yanında her meclis üyesi için içinde kolonya ve hijyen maddeleri bulunan sağlık kitleri hazırlandı. Meclis salonu girişinde meclis üyelerinin ellerine eldiven verilerek sterilizasyon maddesi sıkıldı.

Saygı duruşunun ardından Meclis toplantısında konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Öncelikle 15 Nisan tarihi itibariyle Koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, tedavi gören vatandaşımıza ise acil şifalar diliyorum. Çağımızın vebası olarak adlandırılan koronavirüs tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de hızla yayılma eğiliminde. Allah’ın izni, alınan önlem ve tedbirler ile bu süreci de geride bırakacağız” dedi.

Tekin açıklamasında, “Vakanın ilk açıklandığı gün dezenfekte çalışmasına başladık. 65 yaş ve üstü vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İtfaiye ekiplerimiz mahalleleri köpüklü su ile yıkıyor. Sokak hayvanlarını unutmuyoruz. Sağlık çalışanlarının her zaman yanındayız.

SU ÜCRETLERİNE YÜZDE 20 İNDİRİM

Koronvirüs salgını karşı hijyen çok önemli, virüsle mücadelede temizliğin önemine binaen su tüketimi İlçemizde arttı. Alaplı Belediyesi olarak ekonomik anlamda da zor günler yaşayan halkımızı bir az olsun rahatlatmak için su ücretlerine indirim yapma kararı aldık. Meclis toplantısında aldığımız kararla su ücretlerine 4 ay süreyle yüzde 20 indirim yapıyoruz. İmkanlarımız el verse de su ücretlerini daha da düşürebilsek ya da hiç almasak. Aldığımız bu karar İlçemize hayırlı olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi