Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ile Kozlu ve Kilimli Belediye Başkanlarıyla Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yaptıkları ziyaret için “Zonguldak’ın çevre ve şehircilik anlamında sorunları çok olduğu için taleplerimizde uzun oldu” diyerek bahseden Alan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve bilgisi dahilinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Zonguldak’a yaptıklarının tarihte eşi benzeri var mı bilmiyorum. Ankara’da çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere ziyaretler hakkında yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZ TALEPLERİMİZE DESTEK VERDİ

“Sayın vekillerimizden Ankara’da bir takım ziyaretler yapmak adına taleplerimiz olmuştu. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüşmemiz gerekiyordu. Kozlu ve Kilimli Belediye Başkanlarımızın da talepleri vardı. Vekillerimizin aldığı randevu sonucu önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey ile bir araya geldik. Sayın bakanımız bize uzun bir zaman ayırdı. Zonguldak’ımızın çevre ve şehircilik anlamında sorunları çok olduğu için taleplerimizde uzun oldu. Sağolsun bakanımızda her zaman olduğu gibi bizlere destek verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve bilgisi dahilinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Zonguldak’a yaptıklarının daha önce tarihte eşi benzeri var mı bilmiyorum. Özellikle Lavar Alanının tahsisinin TTK, Enerji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarımızdan geçerek projelendirilmesi, sahil projemizin başlaması, millet bahçesi çok önemli. Sağolsun bakanımız bunları TOKİ eliyle Zonguldak insanımıza, bizlere veriyor. Ankara’da çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YAŞAM ALANI YAPMAK İSTİYORUZ

Ziyaretlerimiz kapsamında Orman Genel Müdürümüze uğradık. Sokak hayvanlarımız için rahabilite ve yaşam merkezi dediğimiz bir çalışmamız var. Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerimizdeki sokak hayvanlarının tedavi olabileceği, doğal ortamda yaşamlarına devam edebileceği ve bütün hayvan sever insanlarımızın gidip beslemelerini yapabileceği, çocuklarımızın küçük yaşta hayvan sevgisiyle tanışabileceği Türkiye’de örnek teşkil edebilecek kompleks bir yapıyı planlıyoruz. Bu çalışmanın ön iznini aldık şimdi bunun proje aşamasındayız. En kısa zamanda projelendirip, ihalesini yapmak istiyoruz. Yerimiz Kozlu ilçemizin mücavir alanlarının içerisinde olacak. Klasik hayvan barınağından ziyade yaşam alanı yapmaya çalışıyoruz. Hayvanların doğal ortamlarında yaşamalarını istiyoruz. Zonguldak’ın uzun yıllar bu sıkıntısını çözecek bir proje.

LAVAR ALANI İHALESİNİ YAZ BİTMEDEN YAPMAK İSTİYORUZ

Lavar Alanıyla ilgili sayın bakanımızla görüştük. Özellikle yaz bitmeden ihalesini yapıp Eylül veya Ekim aylarında yer teslimini yapıp projeye başlamak istiyoruz. Gözümüzle göreceğimiz, Zonguldak’ın çehresini değiştirecek ve yıllardır orada atıl bekleyen alanda 7’den 70’e bütün insanımızın nefes alabileceği bir alan olması lazım. Sosyal donatı eksikliğinin ne kadar önemli olduğunu özellikle pandemi sürecinde çok gördük. 30 Büyük Şehir ve Zonguldak olarak belki çok iyi bir intibayla tanıtım olmadı ama bir şekilde ismimizi bütün Türkiye’ye Zonguldak olarak duyurduk. Bunun sebeplerinden bir tanesi 108 bin insanımızın 19 mahalleden gelip Gazipaşa, Soğuksu, Acılıkta toplanması. Kamu Kurumları, pazar yeri, bankalar, marketler burada olduğundan ister istemez temas yoğunluğu fazla olduğu için ne yazık ki Mart ayı sonu ile Nisan ayı sonu çok sıkıntılı süreçler yaşadık. Ama süreç o günlere göre çok daha iyi. Aynı şekilde sosyal mesafeye, maske takmaya, hijyene dikkat edeceğiz. Kötü başlayan süreci örnek mücadele ile tamamlayan bir Zonguldak olarak bu işin içinden çıkacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi