Zonguldak İl Genel Meclisinin Aralık ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Filiz Ünal Sarsık, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve başörtülü kadınlara seçilme hakkı tanıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan İlimiz Merkez ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi İsmetpaşa Caddesi Okul Sokak’ta bulunan, tapunun 8 pafta, 61 ada, 21 parsel üzerinde 1357,95 m2 yüzölçümlü kargir bina ve bahçesinin (AKM) 20 yıl süre ile bedelsiz olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisi ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler, Plan ve Bütçe, İçişleri ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan  Ereğli ilçesi, Gebe Köyünde  bulunan orman alanından fosseptik çukur yeri alınması için 2019 yılı İl Özel İdaresi ek yatırım programına alınarak, gerekli izin ve irtifak işlemlerinin yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Burhanettin Çakır, Gökçebey Zonguldak arası tren seferlerine ek sefer konulmasını isterken, ayrıca köylerdeki çöp konteylerinin yetersiz olduğunu söyledi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de, tren seferlerinin İl Genel Meclisinin görev alanına girmediğini söyleyerek, “Bunun yeri valiliktir” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Adnan Tıska da, Çaycuma köylerindeki çöp konteylerinin yeterli olduğunu ancak bazı köylere fazla bazı köylere az verilmesi nedeniyle bu sorunların yaşandığını söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet   Karaveli’de önümüzdeki günlerde köylere dağıtılmak üzere 350 adet çöp konteynerinin geleceğini belirterek, bunların köylere dağıtılacağını ve sorunun bu şekilde çözülme noktasına gidileceğini ifade etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi