Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, 101 yıl önce Yunan işgaline karşı ilk kurşunu atarak milli mücadelenin sembolü olan şehit Gazeteci Hasan Tahsin’i andı.

ADD Zonguldak Şubesince yayımlanan şehit Gazeteci Hasan Tahsin’i anma mesajı şöyle:

“Bu ülkenin her döneminde cesur, yiğit, kahraman gazetecileri vardı. Hasan Tahsin(Selanik-1881/İzmir-15 Mayıs 1919) güzel yurdumuza gözünü diken emperyalist ülkelerin işbirlikçisi Yunan’ın İzmir’i işgalinde direnişin sembolü olmuş, ilk kurşunu atmış ve orada şehit düşmüş vatansever gazetecimiz böylece tarih sayfalarında ölümsüzlük mertebesine erişti.

O’nun yaktığı meşaleyi taşıyan nice kahraman gazetecilerimiz de aynı zihniyetin uzantıları tarafından katledildiler; onlar, Uğur Mumcu’lar, Abdi İpekçi’ler, Çetin Emeç, İlhan Selçuk ve niceleri... Bugün de kalemlerinin onurunu, vatan sevgisini hiç bir özel çıkara, korkuya satmayan ilkeli, yiğit gazetecilerimiz var. Onlar vatan sevgilerini doğruları, doğru bildiklerini yazarak kanıtlıyorlar. Onların da aralarında bedel ödeyenler var ama onlar işte o Hasan Tahsin’in nesilleri. İyi ki varlar...

Kahraman gazetecimiz “İlk Kurşun, İlk Direniş” sembolü Hasan Tahsin’i ve O’nun onurlu yolundan giden, bedel ödeyen, direnen tüm cesur gazetecilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi