Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi Yönetimi adına açıklama yapan Başkan Nazan Papila, Alman televizyonunun çirkin benzetmesini ve provokasyonunu şiddetle kınadıklarını söyledi.

ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, yaptığı yazılı açıklamada, “Tarihinde Hitler dönemi gibi karanlık, utanç dolu bir dönem yaşamış olan Alman Devleti’ne ait resmi ART kanalı kendi hatırlamak bile istemedikleri o utanç dönemlerinin başrol adamıyla ne acıdır ki, dünyanın hayranlığını kazanmış olan büyük önderimizi eşleştirmek gibi iğrenç, rezil bir oyunu sahnelemek derdine düşmüş” dedi.

Büyük Atatürk, o bölge halkımızın gerek o yıllarda gerekse bugün kalplerinde sevgiyle taşıdıkları bir liderdir diyen ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, açıklamasına şöyle devam etti:

ALMAN ‘ART’ TELEVİZYONUNA DEVLETİMİZ YANIT VERDİMİ ÖĞRENMEK İSTİYORUZ

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Örgütü olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e geçtiğimiz günlerde Alman resmi kanalı ART televizyonu tarafından yapılan çirkin saldırı ile ilgili tepkimizi paylaşmak ve bu konuda şu ana kadar devletimizin en üst kademelerinden gerektiği ölçüde bir yanıt verilip verilmediği konusunda bilgilendirilmek istiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak tarih boyunca yaşadığımız eşsiz vatan topraklarımızın acımasız emperyalistlerin iştahlarını nasıl kabarttığını çok iyi biliyoruz. Bunu en sancılı şekilde Osmanlı İmparatorluğu tarihimizin son dönemlerinde yaşadık. O işbirlikçi ülkelerin bu köklü devleti ve milleti her yönlü zayıflatıp parçalamak yolu ile aralarında vahşice paylaşıp sömürgeleri haline getirmek için gösterdikleri gayreti tarih kaydetmiştir. Ama bu millet bağrından çıkarttığı yiğit vatanseverleriyle, kahraman lider Mustafa Kemal ve O’nun kadrolarının önderliğinde, Türkü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i farklı inançlardaki tüm yurttaşlarıyla ve ulusal bütünlüğü ile o rezil oyunlarını bozmayı bildi. Şimdi, aldıkları yenilginin yüzyıl sonrasında yeniden ve daha geniş bir ittifakla hayallerini gerçekleştirme derdi içerisindeler. Bunu da bu güçlü ülkenin en kuvvetli birleştirici değerine, temel taşına saldırıp yıpratmaya çalışarak başarmanın gayreti içindeler.

ADD OLARAK BU TÜR ÇİRKİN OYUNLARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Şimdi, tarihinde Hitler dönemi gibi karanlık, utanç dolu bir dönem yaşamış olan Alman Devleti’ne ait resmi ART kanalı kendi hatırlamak bile istemedikleri o utanç dönemlerinin başrol adamıyla ne acıdır ki, dünyanın hayranlığını kazanmış olan büyük önderimizi eşleştirmek gibi iğrenç, rezil bir oyunu sahnelemek derdine düşmüş. O Büyük Atatürk, söz konusu dönemde Nazi Almanya’sının vahşet ve kırımından kaçan, sayıları yüzler hatta binlerin üzerindeki sanatçı ve bilim insanına bu ülkenin kapılarını açarak dünyaya insanlık dersi vermemiş midir? Dersim’de katliam yapmak için Hitler’den yardım aldı gibi rezil bir yalanla suçlamaya çalıştıkları Büyük Atatürk, o bölge halkımızın da gerek o yıllarda gerekse bugün kalplerinde sevgiyle taşıdıkları bir liderdir. Biz bugüne kadar yapılagelmiş bu tür çirkin oyunlara tüm Atatürkçü Düşünce Derneği örgütü olarak asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Ankara’da Genel Merkez Yönetimimiz ve Alman Konsolosluklarının bulundukları illerdeki tüm örgütlerimiz başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında yer alan yüzlerce şube, binlerce üyemizle bu alçaklığa karşı da biz sessiz kalmadık, kalmayacağız. Ama ilk başta bu kabul edilemez çirkin hadsizliğe, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz ve ülke onurumuza yapılan hakaretlere devletimizin en üst kademesinden en şiddetli biçimde cevap verilmesini beklemek de hakkımız. Devletimiz, her türkü konuda yapılan küstahlıklara, değerlerimize yapılan saldırı ve saygısızlıklara nasıl tepki veriyorsa, vermesi gerekiyorsa bu konuda da daha fazla zaman kaybetmeden EN ÜST makamlardan gerekli cevabı vermek, verdiyse de bunu Türk Halkı ile paylaşmak sorumluluğundadır.”

Editör: Haber Merkezi