Karaelmas Abhaz Kültür Derneği, Çaycuma ilçesi Filyos Beldesinde, Sürgün edilerek Abhazya’dan koparılan atalarını sürgün eden soykırımı denize çelenk bırakarak protesto etti.

İlçede kurulan Karaelmas Abhaz Kültür Derneği yöneticileri anmak adına deniz kenarında ellerinde çiçek ve Türk bayrakları ile saygı duruşunda bulundular.

Karaelmas Abhaz Derneği Başkanı Aydın Vardan yaptığı açıklamada, Korona virüs salgını nedeniyle yapmak istediğimiz etkinliklere ara ara vermek zorunda kaldık. 21 Mayıs’da bu günlere denk geldiğini söyledi.

Vardan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Her yıl Kefken’de düzenlenen anma etkinliği bu yıl görsel olarak yapılacaktır. Sürgün edilerek Abhazya’da koparılan ve deniz yoluyla şimdi yaşadığımız ülkemize gelen atalarımız yollarda çok canlar vermelerine rağmen 21 Mayıs 1864’de Kefken sahilinden karaya ayak basmışlardır.

İnsanlık tarihinin en ağır suçlarından olan sürgüne ve soykırıma maruz kalan atalarımızın aradan geçen 156 yıla rağmen acısı bugünde yüreğimizi yakmaktadır. Sürgün yolunda ve daha sonra yaşamını yitiren soydaşlarımıza rahmet ediyor, minnet ve saygıyla anıyoruz.” Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi