Elazığ ve Malatya’da yaşanılan deprem felaketi nedeniyle Zonguldak Valiliği ve Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi tarafından organize edilen ve içlerinde gıda battaniye ve kömür bulunan 4 TIR Valilik önünde düzenlenen tören ile yola çıktı.

Zonguldak Valiliği ile Türk Kızılay Zonguldak Şubesi birlikteliğiyle hazırlanan 4 adet yardım tırı Elazığ ve Malatya’da yaşayan depremzedeler için Zonguldak’tan yola çıktı.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene Zonguldak Vali vekili Turgut Subaşı, Kilimli Kaymakamı ve vali yardımcısı Nevzat Taşdan, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı,  İl Jandarma Alay Komutanı Gönen Süslü, Zonguldak Belediye başkan vekili İbrahim Cansız, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Kızılay Derneği Başkanı Aydın Ergenç, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, SYDV Başkanı Recep Civelek, Can Diyaliz Merkezi müdürü Dr. Bünyamin Altundal, Belediye Meclis üyeleri, Sinan Toprak, Yusuf Deniz, Gökhan Çüteli, Şendoğan Karataş, Onur Turgut, bazı daire müdürleri, Kızılay Gençlik Kolları başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç “Çeşitli afet ve elim hadiseler yaşadığımız zor bir dönemden geçiyoruz. Elazığ ve Malatya da yaşayan kardeşlerimizin, yaşanan felaketlerin etkilerini kısa sürede atlatmasını umut ederek biz de Zonguldak olarak elimizi taşın altına koyduk ve hayırsever halkımızın desteği ile bu yardım tırlarımızı hazırladık. Emeği geçen bütün herkesten Allah razı olsun. Allah hayırlarımızın hepsini kabul ve makbul eğlesin. Devletimizin var gücüyle sahada olduğu bu dönemde bir tuğla da biz bu hayır köprüsüne ekleyebildiysek ne mutlu bize. Elazığ’daki yardım faaliyetlerine katılmak üzere Genç Kızılay ekibimizin 15 gönüllüsü de tırlarımızın yanında Elazığ’a gidiyorlar. Onlardan da Allah bin kere razı olsun diyorum. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyor, birliğimizin ve beraberliğimizin her alanda daim olmasını ancak bir daha bu tarz afetlerin yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu Tırların hazırlanarak deprem bölgesine gönderilmesi için gece gündüz demeden büyük özveri ile çalışan Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi çalışanları ve İlçe Kızılay Temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Çok büyük emek sarf ettiler, Allah hepsinden razı olsun.”

“BÜTÜN ZONGULDAKLILARI BU HAYIR YARIŞINA DAVET EDİYORUZ”

Zonguldak Vali vekili Turgut Subaşı da yaptığı konuşmada, “Elazığ ve Malatya’daki vatandaşlarımızın acılarını hafifletmek, dindirmek ve paylaşmak amacıyla Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Türk Kızıla’ı Şubesi birlikteliğiyle 4 tır dolusu yardım malzemesi gönderiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Biz millet olarak zor zamanları dayanışma ile atlatmayı bilen çok büyük bir milletiz. Başımıza doğal afetlerde gelse, sosyal olaylardan da kaynaklansa bu coğrafyada asırlar boyu dimdik durmasını başarabilmiş büyük bir milletiz. Elazığ ve Malatya’da depremde canlarını ve mallarını kaybeden insanlarımıza devletimiz anında tek vücut olarak yardım etmiştir. Ama felaketin büyüklüğü karşısına bu yardımların kesintisiz sürdürülebilir şeklinde devam etmesi gerekmektedir. Zonguldak valiliğimiz, Kızılay'ımız ve şehrimizin hayırsever insanları Zonguldak valiliğimizin sosyal yardımlaşma vakfında açtığı hesaba yapacakları nakdi yardımlar AFAD kanalı ile oradaki yurttaşlarımıza ulaştırılacaktır. Devletin emaneti olarak kabul edilip bu felaketten etkilenen bütün vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır. Bütün Zonguldaklıları bu hayır yarışına davet ediyoruz. 25’er tondan 50 ton kömür olan 2 tır, 26 kilogramlık çeşitli gıda maddelerinden oluşan 850 adet koli olan 1 tır, Kızılay tarafından özel olarak üretilen 3 bin termal battaniye ve çeşitli giyecek malzemesi olan 1 tır olmak üzere 4 tırı bölgeye hareket ettiriyoruz. Bunun yanı sıra, Genç Kızılay üyesi 15 gönüllü gencimiz deprem bölgesinde kendilerine verilecek görevleri yerine getirmek üzere tır konvoyuyla birlikte bölgeye intikal edecek.”

Yapılan konuşmaların ardından Zonguldak İl Müftü Yardımcısının dua etmesinin ardından 4 TIR malzeme yola çıktı. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi