Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında toplanan belediye meclisinde 2019 yılı faaliyet raporunu oy çokluğuyla geçti.

Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ikinci birleşiminin açılışında konuşan Başkanı Ömer Selim Alan, “Pandemi sebebiyle 4 aylık bir süreden sonra tekrar bir olağan mecliste beraberiz. Zonguldak pandemiyle ilgili kötü bir başlangıç yaptı ama sürecin sonunda kötü başlayıp iyi bitiren, örnek bir mücadele göstermiş il olarak çıkacaktır” dedi.

Yoklamanın ardından Zonguldak Belediye Başkanlığı 2019 yılı faaliyet raporunu okuyan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan: “Çok değerli Zonguldaklı hemşerilerimizin takdirleri sonucunda başladığımız bu anlamlı görevin heyecanı ve mutluluğuyla yetkimizi halkımıza en iyi hizmeti verebilmek ve güvenine layık olabilmek için kullandık.  Bu yoğun güven bize büyük sorumluluklar getirdi. Sorumluluğumuzun bilinciyle bu görevi yürütürken bir takım zorlukla karşılaşacağımızı da biliyorduk. Bütün bunlar bizim heyecanımızı, mutluluğumuzu, umutlarımızı kırmadığı gibi bizi daha kamçıladı. Bugün itibariyle 1 yıla yakın çalışma dönemimiz geride bırakırken, mesai saati gözetmeksizin ilk günkü heyecanımızla, enerjimizle çok önemli işler başardığımıza inanıyorum. Bizden önceki 1 yılı kapsadığımız faaliyet raporunda incelediğimizde göreve geldiğimiz günden itibaren toplum ve evrensel çerçeveler içerisinde yenilikçiyi ve liderliği benimseyen, Toplum Yararına Çalışmayı ilke edinen belediye çalışmalarında bütün faaliyetleri göreceksiniz.

Zonguldak Belediyesi olarak misyonumuz kanun ve yönetmelik kuralları çerçevesinde çoğulcu katılımcı bir anlayışla sorunların çözümü için halkımızla ele ele yaşanabilir bir kent oluşturarak sürdürülebilir bir kent oluşturmaktır. Zonguldak halkına hizmet için daha çok çalışacağız. Sözümüzün arkasında durarak daha güçlü olacağız. Her geçen gün hizmetlerimiz arttırmayı hedef haline getireceğiz.  Görevde geçirdiğimiz 14 ayda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullara rağmen 2020 yılı içerisinde belirlemiş olduğumuz projeleri birçoğunu gerçekleştirmek uğruna birçok adımlar attık. Kamu kurumlarında koordineli bir şekilde çalışarak vatandaşlarımızın sorunlarını gözlemleyerek ve sorunların çözümü için daha yeni fonksiyonel bir şekilde koordine ederek devam eden projelerin rahatlaması için çaba sarf ederek etkili yönetim anlayışı ile 2019 hizmet yılını tamamladık. Bu süreçte her daim halkını dinleyen, kamu çıkarlarını esas alan yönetim anlayışımızı sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Seçim meydanlarında sunduğumuz seçim bildirgesinde yer alan hizmetlerin projeleri hazırlandı, ön çalışmaları yapıldı. Yıllardır birikmiş alt yapı sorunları başta olmak üzere kent düzenlemeleri ve trafik sorunlarıyla ilgili problemleri çözüme kavuşturulmak için yol haritası oluşturuldu. Uygulamaya hali hazırda başladık. Bundan böyle kent içinde modern şehircilik anlayışı sergileyeceğimiz projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. Bu vesileyle hazırladığımız 2019 yılı Faaliyet Raporu’nu halka sunarak, çalışmalarımıza destek veren Meclis üyelerimize ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanlığı 2019 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile geçti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi