Zonguldak Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programı düzenleyecek.

18 Mart 2020 Çarşamba günü saat 10.00’da Şehitler Anıtında düzenlenecek olan törende, Zonguldak Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanının günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Şehitlik Anıtı ziyareti defteri imzalanacak.

Şehitlik Anıtındaki törenin ardından protokol tarafından saat 10.30 da Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı ziyaret edilecek. Saat 11.00 de ise Asri Mezarlıkta Şehitlik ziyareti, şehit mezarlarına karanfil konulmasının ardından İl Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek.

Saat 11.30 da ise Atatürk Kültür Merkezinde Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenecek olan program icra edilecek. Programda, sunuş, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın konuşması ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program sunulacak.

Saat 14.30 da ise Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü Kapalı Spor Salonunda (Çanakkale Savaşları Canlandırma gösterisi) sunulacak.

Anma programı kapsamında Ulu Cami’de saat 16.00 da İkindi namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okunacak.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında saat 19.00 da Atatürk Kültür Merkezinde Zonguldak Valiliği tarafından düzenlenen Müzik Öğretmeni Oktay Demir Türk Halk Müziği konseri sunulacak. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi