Karadeniz Ereğli’de 15 yıla yakın süredir yapılması beklenen Üçköy Altgeçidi için çalışma başlatıldı. Eylül ayında bitmesi ön görülen köy bağlantı yolu ile bölgede yaşayan vatandaşın ‘fazla yol!’ çilesi bitmiş olacak.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Ereğli arası karayolu Üçköy mevkisinde altgeçit inşa çalışmasının başladığı bildirildi.

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, çalışmanın sürdüğü alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülerden gelen talep doğrultusunda bir sorunu daha çözmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Emeği geçenlere ise teşekkür eden Çakır şöyle dedi:

ÇAKIR: ÜÇKÖYÜ’MÜZE, BÖLGEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Muhtarımız ısrarla bu konuyu köylü adına takip etti. Köyü ziyaret ettiğimizde vatandaşların bizden tek talebi buydu. Çünkü ulaşım mesafesinde zorlukla yaşanıyordu. Bizden önceki dönemde de milletvekillerimiz gerçekten çok uğraştılar. Nasip bugüneymiş, bizde elimizden gelen katkıyı verdik. Karayolları Bölge Müdürü Sayın Hüsamettin Beye, şimdiki karayolları müdürümü Yüksel Beye, müteahhit firmaya ve yetkili arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ereğli’mizin bir sorununu daha çözmenin, bir hizmeti daha kavuşturmanın, vatandaşımızın işini kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah, vatandaşlarımıza hizmet etmeyi nasip etsin. Eylül ayı gibi inşallah vatandaşımızın kullanımına açılacak. Vatandaşımızın bir gülümsemesi, bir tebessümü, bir ‘Allah razı olsun’ demesi; vatanımıza, milletimize, hepimize bu mutluluk yeter. Başta Cumhurbaşkanımız, bakanlarımızın, hükümetlerimizin deştiği ile; bizde burada naçizane bize gelen talepleri sonuna kadar yılmadan, yorulmadan, usanmadan ısrarla takip ediyoruz. Bunun sonucunu almanın da mutluluğunu yaşıyoruz.

Burası yapılmadan önce, buraya küçük bir şey yapılacakmış gibi insanların hafızasında öyle kaldı. ‘Şu kadar küçük bir şeyi hemen yapamıyormuyuz?’ diyorduk. Ama bugün yapıldığında gerçekten büyük bir proje. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Üçköyümüze, bölgemize hayırlı uğurlu olsun.

MUHTARDAN ÇAKIR’A TEŞEKKÜR

Üçköy Muhtarı Rıza Erdoğan ise yaşadıkları sorunu yıllardır dile getirdiklerini ifade ederek şu sözlerle konuştu:

“Üçköy köyü olarak 2004-2005 yılında Zonguldak-Ereğli bölünmüş kara yoluna dönüşünden beri köye giriş çıkışlarda büyük sıkıntılarımız vardı. Dönem dönem sıkıntılarımızı ilgililere aktarsak ta özellikle 2015 yılından buyana bize her türlü kolaylığı sağlayan yolumuzu, önümüzü açan, katkılarını bizden hiç esirgemeyen ve burasının bugün bu aşamaya gelmesinde çok emeği olan Ak Parti Ereğli İlçe teşkilat Başkanı Sayın Fatih Çakır başkanımın çok katkıları var.

Ondan önceki vekillerimizde bu konuya eğilmişlerdi. Ama gözle görünür ilerlemeyi 2016 yılından sonra yapabildik. Köyümüzden Kandilli ve Ereğli’ye işe gidecek vatandaşlarımızın en az 5 kilometre fazla yol kat ediyorlardı. Zonguldak’ta gelenlerinde 2 kilometre fazla yol gidiyorlardı. Bu durum yalnızca bizim sorunumuz da değildi. Yakın komşu köylerinde yaşadığı sıkıntılardı. Bir hafta önce kazma vuruldu ve inşallah 3 ay gibi kısa zamanda mutlu sona ulaşacağız. Ben, bu yolda bizden desteğini, katkılarını esirgemeyen Sayın Fatih Çakır’a, hem şahsım hem de köy halkım adına teşekkür ediyorum. Allah onunda yolunu açık öylesin” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi