Dere yataklarında inceleme Dere yataklarında inceleme

Nevşehir Haber - Türkiye'nin ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya'da, aşırı sıcaklar etkisini gösteriyor. Peribacaları, kayadan oyma manastırlar ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü olan bölgede hissedilen sıcaklık zaman zaman 40 dereceyi aşıyor. Bu sıcak hava dalgasında, turist gezintileri için kullanılan develer de serinlemek için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Ürgüp ilçesinde Üç Güzeller mevkiinde deve turu düzenleyen Muhammed Harput, 14 yaşındaki devesinin sıcak havalarda huysuzlaştığını belirtiyor. Bu nedenle deveye günde en az 10 külah dondurma ve soğuk karpuz kabuğu veriyor. Devesinin sıcak havalarda hararet yaptığını ve turistler üzerinde gezinti yaparken huysuzlaştığını ifade eden Harput, "Develerimize, dolaplarda beklettiğimiz karpuz kabukları ve dondurmalar vererek hararetini indirmeye çalışıyoruz" diyor.

Kapadokya'nın benzersiz manzaraları ve turistik turlar için kullanılan develer, bu ilginç yöntemlerle sıcaklıklara karşı rahatlatılıyor. Turistlerin ilgisini çeken bu sevimli görüntüler, Kapadokya gezisine ayrı bir keyif katıyor. İHA

Peynirli yumurta ile karıştırmayın: Omlet böyle olur Peynirli yumurta ile karıştırmayın: Omlet böyle olur

Başkan son noktayı koydu Başkan son noktayı koydu

Kazada yaralanan gençten acı haber! Kazada yaralanan gençten acı haber!

İstanbul Ev Eşyası Depolama- Depotrans ile Daha Kurumsal İstanbul Ev Eşyası Depolama- Depotrans ile Daha Kurumsal

AW944565_02

AW944565_01

Editör: Virda Şahin