İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay,  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın yaptığı zamlara tepki gösterdi.

Alan'ın dolmuş zamları ile halka zulüm yaptığını ifade ederek "Öncelikle Zonguldak halkına Zonguldak Belediyesi'nin halk otobüslerine ve dolmuşlara yapmış olduğu zamlar neticesinde halka da bir zulüm yaptığı gerçeği ortaya çıkmıştır. Yüzde yetmiş yapılan zamlarda vatandaşlarımız mahalleden evlerinden şehir merkezine inmekte güçlük çekmektedir. Alışveriş yapmaya gelen ve yanında ya oğlunu ya kızını, çocuğunu getirmek isteyen vatandaşlarımız sadece dolmuş müzesine yetmiş lira bir para ödemekte. Bu durum rahatsız olan vatandaşlarımız artık şehir merkezinde kurulan pazara bile gelmemekte.

Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

İnsanlarımız ve emeklilerimiz bu kadar zamların altından kalkamazken belediye başkanımızın almış olduğu bu yanlış karardan bir an önce geriye adım atmasını istiyorum Burada yüzde yetmiş zammın on yedi liraya dolmuşların çıkmış olması en azından dolmuşçu esnafının da ziyaret ettiğimizde şöyle talepleriyle karşılaştık. Bizler de araçlarımıza binen yolculardan tepki almaktayız. Bu tepkilerin durdurulması için biz de 15 TL olarak fiyat belirlemek istedik. Fakat yapılan ve uygulanan bu zam hem halk otobüslerine hem de dolmuşlarla aynı fiyatta olması büyük bir zafiyettir. Sayın belediye başkanımız bugün kendisi makam aracı toka binmekte fakat Milleti de şoka sokmak üzere. Millet şoka girdi.

Yani böyle bir açıklama, böyle bir fiyat artımı gerçekten şehrimizde çok büyük bir infial yaratmıştır. Bu hususta inanıyorum ki buna belediye meclisi kararıyla ya da kendi inisiyatifleriyle bir geri çekme uygulanır. Veya fiyatları en azından bir 15 TL olarak belirlemeleri gerekmektedir diye düşünüyorum" (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu