Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, yaptığı açıklamada “Bildiğiniz üzere süreç başlamıştı, 2 bin asil çıkan arkadaşlarımız, sağlık muayeneleri için hastanelere gönderildi. Sağlık muayenelerinden geçen arkadaşlarımız da güvenlik soruşturulmaları için çalışmalar başlatılmıştı. Şuan için 500 arkadaşımızın güvenlik soruşturması bitti. Bu arkadaşlarımızın işe başlaması için süreç başlatıldı. Bugün itibariyle Türkiye Taşkömürü Kurumuna başvuru yapan, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta asil kuradan çıkan  1100 arkadaşımızın hem sağlık hem de güvenlik soruşturması devam ederek ayın 15’inde iş başı yapacak şekilde dağılımları yapılarak açılacağı söylendi.

Sağlık muayenelerinde ve güvenlik soruşturmalarında kalan arkadaşlarımız yerlerine yedekler çağrılacak. İlk etapta ki süreç sağlık ve güvenlik soruşturmasından geçen arkadaşlarımız işe başlaması. Devamında sa yedeklerle ilgili çalışma yapılacak. Hızlanması içinde taleplerimiz var. Çünkü ciddi anlamda geç kalındı. Yedekte vatandaşlar işlerini bıraktı ve memleketlerini değiştirdiler. Türkiye Taşkömürü Kurumuna girmek için bekliyorlar. Herkes tedirgin. Kurada yedek olan ve sıralamada önde olan arkadaşlarımız tedirgin. Çünkü Türkiye Taşkömürü Kurumuna başlamak için herşeylerini durdular. Şuan herkes bekliyor” dedi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, öte yandan mağdur olan işçilerle ilgili durumu yakından takip ettiklerini açıkladı. Yeşil, “Mağdur arkadaşlarımız Türkiye Taşkömürü Kurumuna bizlerin takibiyle yazı yazı yazdılar. Kendilerinin haksızlığa uğradığını ve bu haksızlığın düzeltilmesi gerektiği konusunda dilekçe yazdılar.  Bundan sonraki süreci yakından takip edeceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Ödülü YÖK Başkanı verdi Ödülü YÖK Başkanı verdi

WhatsApp-Image-2024-01-08-at-13.24.10

Editör: Murat Barutçu