Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında kapanan maden ocakları 1 Haziran 2020 tarihinde 24.00-08.00 vardiyası ile üretime başladı.

24 Mart tarihi itibarıyla esnek çalışma uygulamasına geçilerek çalışanların sayısı yarı yarıya indirilerek, 31 Mart tarihi itibarıyla kurum çalışanları 2’nci bir emre kadar idari izine çıkarılmıştı.

29 Mayıs 2020 Cuma günü gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında, Bilim Kurulunun  bilgileri de göz önüne alınarak normalleşme sürecine 1 Haziran 2020 itibarıyla geçilmesi kararı alınmış, aynı günün akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla normale dönüş uygulamalarının hayata geçirilmesi, 1 Haziran’dan başlayacak şekilde kamuoyu ile paylaşılmasının ardından, 1 Haziran 2020 gecesi 24.00-08.00 vardiyası ile maden işçileri işyerlerine dönüş yaptılar.

Gece vardiyasında işbaşı yapacak olan maden işçileriyle birlikte Üzülmez Müessesesi İşletme Müdürü Müjdat Birol ve yönetim kurulu, GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, GMİS Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak ve yönetim kurulu üyeleri ile beraberinde GMİS Üzülmez İşyeri Temsilcilerinin de hazır bulunduğu ekipler bir araya geldi.

İşletme Müdürü Müjdat Birol ve GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir işbaşı yapacak olan maden işçilerine, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek yeniden dizayn edilen tertip alanlarını dolaşarak bilgilendirme konuşmalarını yaptılar.

Yapmış oldukları bilgilendirme konuşmalarında herkesin eskisinden biraz daha dikkatli davranarak, gerek kendilerini gerekse de çevresindekileri korumalarına özen göstermeleri istendi. Süreç içerisinde salgına karşı herkesin neleri yapıp nelerden sakınacağını kısmen de olsa öğrendiği düşünülse de, yeniden hatırlatmalarda bulunarak madencilere  kazasız belasız çalışma ile birlikte salgın ve hastalıklardan uzak sağlıklı günler dilek ve temennilerini ilettiler. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi