Zonguldak'ın Devrek ilçesinden Tansu Akçabelen'in 7.5 aylık hamileyken koronavirüse yakalanan ve sezaryenle doğum yapan hemşire eşi Dilek Akçabelen,'in beyin ölümü dün gerçekleştimişti. Bebeğini kucağına alamadan beyin ölümü gerçekleşen Dilek hemşire bu akşam vefat etti.

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 30 yaşındaki hamile hemşire Dilek Çetin Akçabelen, korona testleri pozitif çıkınca tedaviye alındı. Yoğun bakımda bir erkek bebek dünyaya getiren hemşirenin, 7.5 aylıkken sezaryenle alınan bebeğine Tunç adı verildi. Annesinin tedavisinin devam ettiği Florya Medicalpark Hastanesi'nde kuvöze alınan Tunç   sağlığının iyi gitmesi üzerine taburcu edildi. Bu süreçte   bir bağışçıdan alınan kanla Dilek hemşire için plazma tedavisine de başlandı. Yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen'in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı. 

Dilek Akçabelen,'in beyin ölümü dün gerçekleştimişti. Bebeğini kucağına alamadan beyin ölümü gerçekleşen Dilek hemşire bu akşam vefat ettia. 

Editör: Haber Merkezi