Zonguldak’ın Devrek İlçesinde sokağa çıkma yasağının ilk gününde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

15 ilde 4 günlük dün gece 24.00’den itibariyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı.16-17 Mayıs hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü  ”Devrek Emniyetli”

Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için 18- 19 Mayıs tarihleri arasında ilçede Market, Bakkal ve manavlar 16.00 kadar açık olacak.

Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığının talimatlarıyla havanın sıcak olması sebebiyle Pazar günü ise sıcaklar artacak 65 yaş üstü vatandaşlarımız öğlen 12.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek maske takıp sosyal mesafe korunacak ve kronik hastalar için belirli mesafelerde dolaşmaları için yakınları refakat edebilecek.

KISITLAMA SÜRECİNDE DENETİMLER ARTIRILDI

Kısıtlama Sürecinde Denetimler Artırıldı.

İlçe Emniyet teşkilatı ve jandarma ekipleri şehrin giriş ve çıkışlarını tutmaya devam ediyor. Yol kontrolleri başladı. Kısıtlama yasağına uymayan, yolculuk yapan araç sahiplerinin görev ve seyahat izin belgelerine bakılarak vatandaşlara ceza kesiliyor.

EKMEĞİ FIRINDAN DEĞİL SERVİSLERDEN ALIN

İlçede cadde ve sokaklar boş kalırken Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Fırıncılar mahalle aralarında dolaşarak servis yapacaklar. Unlu mamuller pastaneler telefonla sipariş yapabilecekler. Devrek Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Gurubu kamu görevlileri 65 yaş üstü kronik hastalar kriz merkezi irtibat -5560600-Hafta sonu Nöbetçi Eczaneler açık olacak. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi