Çiçekçi esnafı sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelen ‘Anneler Günü’ nedeniyle az sayıda çiçek alınca müşterilerin siparişlerine yeterince cevap veremediler.

Koronavirus ile mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf olduklarını geç öğrenen çiçekçi esnafı işyerlerinde yeterli çiçek olmadığından hem kendilerinin hem de müşterilerin mağdur olduklarını belirttiler.

Konu hakkında açıklama yapan Şık Çiçekçilik sahibi Mehmet Şık, “Çiçekçi esnafı olarak ‘Anneler Günü’ nedeniyle işimizin başındaydık ancak çiçekçi esnafının anneler gününde evlere servis şeklinde hizmet verebileceği daha önce söylenseydi bizde gerekli tedbirleri alarak yeterli miktarda çiçeği temin ederdik. Bu uygulama erken bildirilmediğinden dükkanlarımıza az miktarda çiçek aldık. Az miktarda çiçek aldığımızdan dolayı da müşterilerimizin siparişlerine yetemedik. Çünkü müşterilerimizde talep patlaması oldu ama dükkanlarımızda bu taleplere yetecek çiçeğimiz yoktu. Sokağa çıkma yasağında çiçekçi esnafının çalışabileceği en az 5 gün öncesinden belirtilseydi biz yeterli miktarda çiçeği temin ederek müşteriyi mağdur etmezdik, kendimizde mağdur olmazdık” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi