2. Lig Beyaz grupta son sıraya demirleyen Zonguldak Kömürspor, 17'nci hafta maçında kendisi gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Serik Belediyespor’la karşılaşacak. Antalya ekibi, Zonguldak Kömürspor’un 6 puan önünde yer alıyor.

Puantajdaki konum itibariyle Serik Belediyespor’la oynanacak karşılaşma çok önemli bir hal aldı. Dolayısıyla ligin henüz 17’nci haftası olmasına rağmen Kırmızı-Lacivertli takımın saha ve seyircisi önünde oynayacağı karşılaşma, final niteliği taşıyan bir özellik kazandı.

Zonguldak Kömürspor’un iç sahada ne yapıp edip kazanması şart. Galibiyet halinde puanını 10’a çıkaracak olan temsilcimiz, ayrıca rakibiyle aradaki puan farkını 3’e düşürecek. Bu durumda Şenol Demir ve öğrencileri, bir nebze olsun rahat bir nefes alacak. Mağlubiyet halinde ise 7 puanda kalınacak, üstüne üstlük rakip olarak gördüğümüz Serik Belediyespor puan farkını 9’a çıkaracak. Bu olası durum gerçekleşirse, Zonguldak Kömürspor, zaten sıkıntı dolu geçen ligde işini daha da zora sokacak.

Teknik direktör Şenol Demir, öğrencilerini final gibi görülen Serik Belediyespor’a bu hesaplar doğrultusunda hazırlıyor. Takım halinde ve bire bir konuşmalarla öğrencilerini mental açıdan da hazırlamaya çalışan Demir, galibiyetin önemine vurgu yaparken, oynanan tüm maçlar bir kenara bu sefer telafisi mümkün olmayan haliyle mutlak kazanmaları gereken bir maç oynayacaklarının altını çizdi.

SERİK İKİ MAÇTIR YENİLMİYOR

Şenol Demir’in eski takımı Serik Belediyespor, ligde son iki haftayı yenilgisiz geride bıraktı. Kırşehir Futbol galibiyeti ve ardından Kırklarelispor beraberliğiyle hanesine 4 önemli puan yazdıran Serik ekibi, iki maçlık bu çıkışla puanını 13’e çıkardı.

SERİK’TE TANIDIKLAR VAR

Şenol Demir’in sezon başında göreve başlayıp yapılandırdığı Serik Belediyespor'un kadrosunda tanıdık isimler var. Zonguldak Kömürsporlu eski futbolcular Ercüment Eray Ataklı ile Sefa Aksoy’un forma giydiği Serik’in ilk 11’ini, Salih Şenbaş, Erbay Eker, Oğuzhan Doğan, Oğulcan Şahin, Ömer Faruk Yılmaz, Hakan Olkan, Sefa Aksoy, Sinan Kalaycı, Emrah Tacir, Ergün Nazlı ve Muhammet Akpınar oluşturuyor.

Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

Geniş bir kadroya sahip Serik ekibinin yedek kadrosunda, Vedat Böyükgül, Emir Yazıcı, Batuhan Atal, Ahmet Sarıkaya, Hasan Ali Adıgüzel, Mert Ali Atal, Burak Özdemir, Doğukan Can, Mustafa Ethem Erboğa ve Emre Yücedağ yer alıyor.

15 maçta attığı 6 golle, ligin en az gol atan takımı olarak öne çıkan Serik Belediyespor’da, gollerde Oğuzhan Doğan, Ömer Faruk Yılmaz, Emrah Tacir, Burak Özdemir, Ercüment Eray Ataklı, Hasan Ali Adıgüzel ve Mustafa Ekhem Erboğa’nın imzası var.

Serik’in ligde 15 maçta 3 galibiyeti var. Antalya ekibi, ilk hafta Afyon’u 1-0, 9’uncu hafta Beyoğlu Yeniçarşı’yı 2-0, 14’üncü haftada Kırşehir’i 1-0 yendi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ