Yemyeşil ağaçların koyu gölgesinden geriye simsiyah boşluklar kaldı. Ağaçlarla birlikte ormandaki hayvan dostlarımız için de kavruldu ciğerlerimiz.

Onların acı çığlıklarını unutmadık.

"İnsan eliyle" meydana gelen felaketin yaralarını yine "insan eliyle" sarmaya çalışıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes Ol” Kampanyası büyük ilgi gördü.

Amaç,

“Daha Yeşil Bir Türkiye İçin”

Türkiye’de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve son günlerde yaşadığımız Orman yangınlarında zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmak ve toplumun çevre konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla 11 Kasım 2019 Saat 11:11'de "Haydi Türkiye, Fidan Dikmeye!" başlıklı kampanyada 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşuyor.

Yani 1 saatte 3.6 milyon, dakikada 61 bin ve saniyede 1.018 ağaca karşılık gelecek.

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te 150 bin adet fidan dikecek.

O gün tüm Türkiye'de öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden devlet dairelerine, esnafından işçisine kadar 7'den 77'ye hepimiz Türkiye'yi adeta yeşile boyayacağız.

Türkiye 11 milyon fidanı bu kadar kısa sürede toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor. "Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan" kampanyasına destek için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın www.gelecegenefes.com adresine giriş yapan herkes ücretsiz fidan sahiplenebiliyor veya 10 TL karşılığında bağış yapabiliyor.

Kampanya başladığından beri neredeyse bütün illerde hedeflenen fidan sahiplenme sayılarına ulaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 11 Milyon Fidan etkinliği hakkında, " 10 milyonu geçmiş durumdayız. Belki de yarın itibarıyla tüm fidanlarımızın sahiplenildiğini göreceğiz." dedi.

Bakanlığın sitede bir de açıklaması var: "Sizler adına dikeceğimiz fidanları bu site üzerinden sanal olarak sahiplenebilmenizi istiyoruz. Sahiplendiğiniz fidanların dikim lokasyonu ile tören alanları farklı yerler olabilir.

Törenlerimize katılmak isterseniz, bulunduğunuz ilde yapılacak törenlerin lokasyonunu Tören Alanları bölümünden öğrenebilirsiniz."

Ben de sahipleneceğim fidanlar için Zonguldak Ereğli’yi seçtim.

Sevgiyle kalın!

TEBESSÜM:

Kavak ile kabak!

Kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.

Bahar günleri ilerledikçe, kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlayan kabak yağmurların ve güneşin etkisiyle büyük bir hızla büyümüş. Kavak ağacıyla aynı boya gelen kabak bir gün ona sormuş:

“Sen kaç yılda bu hale geldin ey ağaç?”

“On yılda” demiş kavak…

“On yılda mı?” diye küçümseyerek gülmüş kabak “Bak ben iki ayda seninle aynı boya geldim.”

Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak önce üşüyerek titremeye başlamış, sonra da yaprakları sararıp dökülmüş. Kavak ağacı ise sapasağlam duruyormuş…

Kabak, korku içinde sormuş:

“Ne oluyor bana ağaç kardeş?”

“Ölüyorsun” demiş kavak…

“Niçin ölüyorum?”

“Benim 10 yılda geldiğim yere sen iki ayda gelmeye çalıştığın için!”

GÜNÜN SÖZÜ:

Gerçeği konuşmaktan korkanlar her zaman ezilmeye mahkûmdur!