2. Lig Beyaz grupta, ikinci yarı perdesini 4-2’lik 1461 Trabzon yenilgisiyle açan Zonguldak Kömürspor, evindeki ağır yenilginin izlerini silip lider Esenler Erokspor’la oynayacağı maça odaklandı. Zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını sıkı şekilde sürdüren Kırmızı-Lacivertli takım, İstanbul deplasmanında oynayacağı 90 dakika mücadelesinden ne yapıp edip puan çıkarmak istiyor. Rakibi enine boyuna analiz eden teknik direktör Şenol Demir, bu doğrultuda bir taktik hazırlık içinde. Demir, kafasındaki taktik planın tutması halinde İstanbul’dan kesinlikle puan ya da puanlarla dönüleceğine inanıyor.

RAKİP AÇIK ARA FARKLA LİDER

Zonguldak Kömürspor’un bu haftaki rakibi lider unvana sahip. Teknik direktörlüğünü Mehmet Altıparmak’ın yaptığı Esenler Erokspor,  geride kalan 20 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

2. Lig seviyesinin üzerinde birçok futbolcuyu kadrosunda toplayan Esenler Erokspor, şüphesiz ki grubun en güçlü takımlarından biri. Rakip takımın 20 maçın 16’sını kazanması, rakip takımın kadro gücünü anlatmaya yeterli sebep.

Esenler ekibi, ligde son 4 maçtır yenilmiyor. En son yenilgisini 11 Aralık 2023’te, kendi evinde 2-1’lik skorla Bucaspor 1928’den alan lider, son lig maçında deplasmanda Kırklarelispor’u 2-1 mağlup etti.

Bu maçta rakibin ilk 11’ini, Cenk Gönen, Sakıb Aytaç, Onur Özcan, Sertaç Çam, Alper Karaman, Onur Eriş, Emir Şenocak, Serdar Cansu, Tayfun Vurgun, Ali Yavuz Kol ve Furkan Yaman oluşturdu.

İlk 11’in değişilmez oyuncularından Sertaç Çam, dört sarı kart cezalısı olduğu için Zonguldak Kömürspor’a karşı forma giyemeyecek.

Esenler Erokspor’un kalecisi Cenk Gönen,  bilindiği üzere Beşiktaş ve Galatasaray’da forma giymiş tecrübeli bir eldiven. İlk 16 maç Ercüment Kafkasyalı’nın kaleyi koruğu Esenler Erokspor’da, son 4 maçta 1 numaralı mevkinin sahibi Cenk Gönen. Zonguldak Kömürspor maçında da kalede yine Cenk olacak.

Yine ilk 11’de forma giyen Onur Eriş de, Zonguldak Kömürsporlu eski bir futbolcu. Futbolseverlerin yakından tanıdığı solak oyuncu, Cumartesi günü eski takımına karşı oynayacak. Eriş, ilk yarıda Zonguldak'ta 1-0 kazandıkları maçta oyuna sonradan dahil olmuştu.

Esenler Erok’un yedek kadrosunda genelde Ege Baran Sahillioğlu, Ercüment Kafkasyalı, Yiğit Atalay, Eşref Korkmazoğlu, Enes Kayar, Nafican Yardımcı, Hüseyin Afkan, Maksut Taşkıran ve Abuzer Gaffar Toplu yer alıyor.

20 maçta 43 gol atan Esenler Erokspor’un maç başına gol ortalaması 2. Golcü bir takım profili ortaya kolan İstanbul ekibinin golcülerini, 7’şer golle Alper Karaman, Sertaç Çam ve Ali Yavuz Kol oluşturuyor. Bu isimlerin ardından 6 golle Furkan Yaman geliyor. Rakibin diğer gollerini Abuzer Gaffar Toplu (3), İdris Fuat (2), Hüseyin Afkan (2), Onur Eriş, Serdar Cansu, Sefa Narin, Taygun Vurgun, Maksut Taşkıran, Yusuf Akyel ve Emir Şenocak kaydetti.

Hem kadro, hem de istatistiklere bakıldığında 27 Ocak Cumartesi günkü karşılaşmada favori ev sahibi takım gözüküyor. Fakat futbolun 11’e 11 oynanan bir oyun olduğunu kesinlikle unutulmamalı. Zonguldak Kömürspor’un bu gibi takımlara karşı geçmişte çok sürprizleri var. Dolayısıyla Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin İstanbul’dan puanla ayrılması pek tabii ki mümkün.

MÜMİN UYAR'IN DURUMU BELLİ DEĞİL

Yenimahallespor’un rakibi büyük bir olasılıkla Ereğli olacak... İki Ereğli takımı çarpışacak Yenimahallespor’un rakibi büyük bir olasılıkla Ereğli olacak... İki Ereğli takımı çarpışacak

1461 Trabzon maçında eski sakatlığı nükseden orta saha oyuncusu Mümin Uyar’ın durumu henüz netlik kazanmadı. Şuan için Uyar dışında eksik futbolcunun bulunmadığı Zonguldak Kömürspor’da hazırlıklar tam kadro yapılıyor.

Teknik direktör Şenol Demir, Esenler Erokspor’dan puan çıkarabilecek güce sahip olduklarını belirterek, “Bu ligde her takım, her takımı yenebilecek güce sahip. Ligdeki durumumuz ortada. Çok acil puana ihtiyacımız var. Haliyle rakip ayırt etmeksizin her maçtan bir şekilde puan çıkarmalıyız. Bu hafta liderle karşılaşacağız. Zor maç olacak. Puan ya da puanlar almak için her yolu deneyeceğiz. Umudum yüksek, inancım tam. Esenler’den puanla dönebiliriz” ifadelerinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ