Fevkani Köprü altı esnafına ait işyerlerinin elektrik ve suları akşam vakti kesilince, esnaflar köprü altında tepkilerini gösterdi.

Gece yarısı esnafı yalnız bırakmayarak destek veren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sipariş usulü bir rapor hazırlatıldığını söyledi.

SİPARİŞ RAPOR

Önemli açıklamalarda ve iddialarda bulunan Deniz Yavuzyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “364 sayfalık ODTÜ’nün raporunda, deprem yönünden bu köprünün iyileştirme yapılmasına gerek yoktur diyor. Rutin bakım ve onarımları yapılarak, zaten ömrü devam ediyor, ömrü daha da artırılabilir diye de bir ifade var.

Mecliste su polemiği emekliye indirimli su müjdesi Mecliste su polemiği emekliye indirimli su müjdesi

Ancak 2021 yılının sonunda bu köprüyü yıkmak isteyen zihniyet ve buradaki yoğun çelik hurdasını satmak isteyenler, köprüyü ortadan kaldırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sipariş usulü bir rapor daha hazırlattı.

UZMANLIK ALANI DEPREM DEĞİL

Bu rapor ODTÜ’nün raporu gibi 364 sayfa değil. Bu rapor 89 sayfalık. GEDAŞ adı verilen gayrimenkul değerleme A.Ş. uzmanlık alanı deprem analizi olmayan, bir şirketin hazırladığı rapor.

Bu raporda; “Fevkani Köprüsü 2475 yılda bir olan depremlere dayanıklı değildir” diyor.

2475 YILDA BİR OLAN DEPREME…

Zonguldak’ta, Zonguldak Belediye Binası, Valilik Binası dahil olmak üzere 2475 yılda bir olan o büyük şiddetteki depremlere dayanabilecek zaten başka bir bina yok. Onun dışındaki tüm deprem standartlarını da Fevkani Köprüsünün sağladığını o raporda ifade ediyor.

ESNAFLAR AMERİKALI DEĞİL…

Diğer taraftan köprünün yıkılıp yeniden yapılmasının Amerikan şartnamelerine göre uygun ve ekonomik olduğu raporda ifade edilmiş. Burası Türkiye. Türkiye’deki çelik fiyatı, Amerika’daki çelik fiyatından çok farklı.  Amerika’daki koşullardan da farklı. Esnaflar da Amerikalı değil. Esnaflar da Türk. Ve burada biz yoğun bir ekonomik krizin altında can çekişen esnafın ekmek teknesini nasıl savunduğunu görüyoruz.

esnafın sesine kulak verilmesi gerekiyor, sağlam bir köprünün yıkılması inadından vazgeçilmesi gerekiyor” dedi.

(Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Köprü altı esnafının elektrikleri kesildi! Köprü altı esnafının elektrikleri kesildi!

Editör: Murat Barutçu