“Enflasyon farkı zam değil ek zam istiyoruz” “Enflasyon farkı zam değil ek zam istiyoruz”

Zonguldak Haber – KESK’e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikasının 8. Olağan Genel Kurulu Maden Mühendisleri Derneği Üst Cemiyetinde yapılırken,  kongrede mevcut başkan Vacit Esen aday olmazken görevini Özgür Erkal’a devretti

YKS öğrencisi okula girip tekrar çıkınca 1 dakikayla sınavı kaçırdı YKS öğrencisi okula girip tekrar çıkınca 1 dakikayla sınavı kaçırdı

KESK’e bağlı Enerji Sanayi Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Zonguldak Şubesinin 8. Olağan Genel Kurulu Maden Mühendisleri Derneği Üst Cemiyette hafta sonu gerçekleştirildi.

ESM’nin yapılan Genel Kurulunda mevcut başkan Vacit Esen aday olmazken, başkanlığa Özgür Erkal aday oldu.

Maden Mühendisleri Derneği Üst Cemiyette yapılan ESM’nin 8. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığını Kemal Bulut yaparken, saygı duruşunda bulunulurken, İstiklal Marşı okundu.

ESM Zonguldak Şube Başkanı Vacit Esen yaptığı konuşmada, 2.5 yıldır başkanlık görevini bıraktığını ve görevi Özgür Erkal’a devrettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Sendikamızın bugün 8.olağan genel kurulu yapıyoruz 2.5 dönemdir bu görevi sürdürüyorum.  Ülkemizin geldiği durum ortada yaşanmaz duruma geldik. Enflasyon, hayat pahalılığı geçim sıkıntısı arttı. Türkiye'de emeğiyle geçinen tüm kesimler bu baskının altında, bu aşırı pahalılığın altına ezilmektedir. Bizler de bir emek temsilcisi olarak, sendika olarak bu pahalılığa karşı, yoksulluğa karşı mücadelemizi devam ettireceğiz. Her şey olduğu gibi bazı şeyleri tadında bırakmak gerekiyor. 2.5 dönemdir şube başkanlığını yürüttüm. Bundan sonra gençleşmek ve değişmek gerekiyor. Değişime ayak uydurmak gerekiyor, değişimi de biz sendikamızdan başlatıyoruz”

Süper Ligi hedefleyen Zonguldak Spor flaş transfere imza attı Süper Ligi hedefleyen Zonguldak Spor flaş transfere imza attı

ESM Başkanlık görevini devralan Özgür Erkal da yaptığı açıklamada; "8.olağan genel kurulunda toplandık. Görev dağılımı henüz yapılmadı. Sadece ekip arkadaşlarımla birlikte burada seçimimizi yaptıktan sonra neler olacağını göreceğiz. Gençleşme hareketimiz oldu. Sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yapılan kongrede, KESK bağlı sendika şube başkanları ve bazı oda başkanları da konuşma yaptılar.

Tek Liste ile gidilen kongre sonucunda, ESK Zonguldak Şubesi yönetim kuruluna, Özgür Erkal, Hakan Küçük, Özkan Altıner, Ömer Genç, Özlem Sarıkaya, Erdoğan Koçak, Gazi Toplu, Denetleme Kuruluna, Vacit Esen, Nevzat Kaynar, Talat Baydar Disiplin Kuruluna ise, Yunus Aykut Kırbıyık, Mehmet Tatlısöz,Adnan Devrim Aydın seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Kamuran Çataklı ve yönetimi güven tazeledi Kamuran Çataklı ve yönetimi güven tazeledi

WhatsApp-Image-2023-06-17-at-16.24.17

WhatsApp-Image-2023-06-17-at-16.24.16

GMİS’ten 1 Mayıs çağrısı GMİS’ten 1 Mayıs çağrısı

WhatsApp-Image-2023-06-17-at-16.24.16-(1)

Editör: Virda Şahin