İlçeye bağlı Abdi köyünde 58 yaşındaki Berran Karadeniz'e ait Odi isimli köpek sahibi tarafından yaralanmış halde bulundu. Köpeğin fındık toplayan kişiler tarafından 'nacak' isimli kesici aletle yaralandığından şüphelenen Karadeniz, Odi'yi Zonguldak merkezde bulunan özel bir veteriner kliniğine götürdü. Klinikte yapılan tetkiklerin ardından Odi'nin kesici bir aletle yaralandığı ve durumunun kritik olduğu öğrenildi.  Odi daha sonra ameliyat alındı.

Odi'nin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Önder Alkan, "Bize geldikten sonra radyolojisine baktım hemen. Sol kostalarından thoraxa açılan kesik yarası gördük. Kesik yarası ve çarpma yarasını biz ayırabiliyoruz yaptığımız muayene sonucunda. Kalbin üst kısmına doğru, akciğerlerin bir kısmını söndürmüş vaziyette bize geldi. Biz de ameliyata aldık. Kapalı devre sistemle yaptık. Akciğerleri kendimiz çalıştırdık. Akciğerleri kendimiz çalıştırmasak hayvan aniden ölebiliyor. Şuan nodül durumu stabil. Hayati tehlikesi devam ediyor." şeklinde konuştu.

Olayı anlatan Berran Karadeniz de, "Kendi bahçemizde köpeklerle duruyorduk. Yan tarlada da roman vatandaşlar fındık topluyorlardı. Çocuklar köpekleri çağırıp duruyorlardı ben de köpekleri yollamıyordum. Kaşla göz arasında bizimkilerden bir tanesi gitmiş. Bağırmasını duydum. Hayvan can havliyle bizim o tarafa kaçtı. Ben yarasını çok anlayamadım. Fırladım gittim yanlarına, siz ne yaptınız diye. 'Taş attım' dedi önce, 'Nacakla mı vurdun’ dedim. 'Sinirle vurmuş olabilirim' dedi. '2 gün önce köpeklerden hiçbir şikâyetimiz yok' dediler bize. İki gün sonrada hayvanı yanına çağırıp kafasına nacakla vurdu. Kavga ettik ama peşimde bir sürü canlı var diye kendime engel olmaya çalıştım. Yıllardır böyle ama artık susmak istemiyorum. Bedelini hayvanlar ödüyor diye, tek derdim o. Köylüler öldürüyor, asıyor kesiyor, işkence yapıyor. Avcılar vuruyor, bırakıyor. Biz bunları hep görüyoruz, biliyoruz, topluyoruz. Bu kadar çabalamanın sonucunu hayvanlar bu şekilde ödememeli diye düşünüyorum. Çaresiz hissediyorum." dedi.

"Patiliseda" olarak tanınan hayvan sever Seda Mercan sayesinde Odi'yi veteriner kliniğine getirebildiklerini ifade eden Karadeniz, “Ben evde ilaç yaparım diye düşünüyordum. Hocamız sağ olsun hemen getirsinler demiş. Yoksa o çocuk yaşamazdı hiçbir şekilde. Karınlarını doyurayım, barınak sağlayayım diye uğraşırken böyle oluyor." dedi.

Odi'yi yaklaşık 6 önce sahiplenen Berran Karadeniz ise köpeğinin sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Süleyman Kulaksız’ın annesi vefat etti Süleyman Kulaksız’ın annesi vefat etti

WhatsApp-Image-2023-08-20-at-16.32.16WhatsApp-Image-2023-08-20-at-16.32.41

Editör: Murat Barutçu