Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde engelli bireylerden oluşan özel bir tiyatro grubu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında duygusal anlara sahne oldu. "Rüya Küre" adını verdikleri oyunlarıyla Zonguldak Sahili'nde seyircilerle buluşan tiyatro ekibi, büyük bir ilgiyle karşılandı.

Zonguldak Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde sahnelenen oyun, 11 kişilik engelli tiyatro ekibi tarafından muhteşem bir performansla sergilendi. Seyirciler arasında yer alan çocuklar ve ebeveynler, gösteriyi izlerken duygulu anlar yaşadı. Tiyatro grubunun sahneye koyduğu eser, hem duygu yüklü anlatımıyla hem de içten performanslarıyla izleyenleri etkiledi.

Zonguldak İl sağlık müdürlüğünün acı kaybı Zonguldak İl sağlık müdürlüğünün acı kaybı

Tiyatro Yönetmeni Nuray Dibek, yaptığı açıklamada, "Özel oyuncularımızla birlikte, Kilimli Gençlik Merkezi bünyesinde 5 yıldır çeşitli etkinliklerde yer alıyoruz. Bugün, Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Tiyatro Platformu'nun düzenlediği bu etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızı mutlu edebildiğimiz için gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Dibek, engelli bireylerin toplumda yer almasını sağlamak adına yapılan bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Tiyatro ekibinden Sedat Kadem ise 7 yıldır tiyatro ile ilgilendiğini belirterek, "'Rüya Küre' adlı oyunu sahnelediğimiz için çok heyecanlıyız. Çocukları eğlendirdiğimiz için mutluyuz. Toplumumuza katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize" şeklinde konuştu. Kadem, engelli bireylerin sanat aracılığıyla topluma katkı sağlamasının önemine dikkat çekti.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA