Çaycuma Belediyesi'nin şirketi ÇAYBEL, üretkenliğiyle birlikte kadın istihdamına da önemli katkılarda bulunuyor. Belediyenin farklı birimlerinde aktif olarak görev yapan 46 kadın personel, kendi alanlarında verdikleri emekle Çaycuma'ya değer katıyor. Bu kadınlar, otopark görevinden kent temizliğine, geri dönüşüm hizmetlerinden park ve bahçe bakımına, konukevi hizmetlerinden çeşitli tesis işlerine kadar geniş bir yelpazede görev yapıyor.
ÇAYBEL, tarımsal üretimleriyle yemekhanesinin malzeme ihtiyacına katkı sağlayarak dikkat çekiyor. Kadınlar, yemekhanenin bakliyat ihtiyacını kendi ürettikleri ürünlerle karşılıyor. Bu sayede şirket personeli, kendi yemekhanelerinde üretilen sebzelerle yapılan yemekleri tüketirken mutfak giderlerinden tasarruf sağlıyor.
Üretilen sebzeler, Çaycuma Terminali'ndeki yöresel markette satışa sunuluyor. Belediye çalışanları, bu ürünlerden yüzde elli indirimli olarak faydalanabiliyor. Ayrıca, ÇAYBEL Anadolu'nun geleneksel karakılçık buğdayını da üreterek yöresel markette çeşitli gıda malzemelerini satışa sunuyor. Bu ürünler arasında tarhana, erişte, marmelat, reçel gibi kadın emeğiyle üretilen gıdalar da bulunuyor.
ÇAYBEL'in kadın istihdamı ve tarımsal üretimle ilgili başarılı çalışmaları, sadece ekonomik katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda yerel ekonomiyi ve kadınların rolünü güçlendirme açısından da önem taşıyor. Haber Merkezi

Mangala ve semavere veda edin, yasaklandı! Mangala ve semavere veda edin, yasaklandı!

çaybel-5

çaybel-6

Editör: Muhammet