Enflasyonla mücadele ve tüketici harcamalarındaki artışı kontrol etmek amacıyla yeni uygulamalar hayata geçecek. Kredi kartı ve nakit çekimde taksit sınırı geliyor. 25 yaşın altındaki üniversite öğrencilerinin BES'e dahil olması teşvik edilecek. Konut arzı hızla artırılacak ve yeni konut projeleri geliştirilecek. Ev, iş yeri ve ikinci el araç satışlarında dijital kayıt sistemi kurulacak.

"2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı," Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda bir dizi ekonomik önlemler göze çarpıyor. Enflasyon ve para politikasında önemli düzenlemeler bulunuyor.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli '2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

KREDİ KARTINA TAKSİT SINIRI

Serbest piyasada dövizde son durum Serbest piyasada dövizde son durum

Alışverişte yaygın kullanılan kredi kartı kullanımında taksit sayısı sınırlanacak. Sınırlamaya nakit çekimler de dahil olacak. Böylelikle tüketici harcamalarındaki artışın kontrol altına alınması planlanıyor. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu