Zonguldak’ta uzun yıllar siyaset sahnesinde başarıyla hizmet eden ve il için çaba sarf eden inşaat mühendisi Turgut Hamzaçebi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile “Ülkemizin en zor dönemlerinde, yurdumuza ısı ve ışık olmuş bir kenttir. O nedenle Zonguldak’ın hakkı Zonguldak’a verilmelidir” dedi.

Hamzaçebi yaptığı paylaşımda, “Biz bu kenti seviyoruz. Ülkeyi ve bizi yönetenlerden ilgi ve hizmet bekliyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak ilimiz, uzun tarihi ve üretmiş olduğu milyonlarca ton taş kömürü ile ülkemiz sanayisinin lokomotifi olmuştur. Özellikle Cumhuriyet döneminde 1940 yılında tümüyle devletleştirilmesini takip eden yıllarda, Çatalağzı ve Silahtarağa termik santralleri İstanbul ve Ankara gazhaneleri, Karabük ve Ereğli Demir Çelik Fabrikaları, çimento ve şeker fabrikaları, muhtelif endüstri ve sanayi kuruluşları, deniz ve demir yolları araçları, bizim ürettiğimiz taş kömürü ile faaliyetlerini sürdürmüş ve ülkemiz kalkınmıştır.

Hatırlarsınız Zonguldak yakın geçmişte Türkiye’nin enerji lokomotifiydi. İnsanların umut kentiyle, ekmek teknesiydi, iş kentiydi, aş kentiydi. Zonguldak Türkiye’nin çok  farklı bir kentiydi. Ülkemizin hiçbir yerinde binlerce insan, yerin yüzlerce metre derinliğinde ekmeğini taştan kazanmamıştır ve başka hiçbir yerde yüzlerce insan çalışırken aynı anda şehit olmamıştır. İşte Zonguldak böyle bir kenttir.

Ülkemizin en zor dönemlerinde yurdumuza ısı ve ışık olmuş bir kenttir. O nedenle Zonguldak’ın hakkı Zonguldak’a verilmelidir. Çünkü Zonguldak, kömürüyle büyük bir maden havzası, Demir ve Çeliği ile büyük bir sanayi bölgesi, binlerce çalışan işçisi ile emeğin başkentidir. Çünkü Zonguldak, yurdumuzda ilk kez kurulan Maden İş Sendikası ve Amele Birliği ile ülkemiz insanlarının sosyal güvencelerine rehber ve örnek olmuş bir kenttir. Zonguldak, demir yolu ile Batı Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı, deniz yolu ile de Karadeniz ülkelerine açılan penceresidir.

Çünkü Zonguldak, Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Adana’ya kadar yurdumun bütün insanlarını kucaklayan, yüzlerce şehidi bağrında saklayan bir kenttir. Zonguldak, yeşil ile mavinin kucaklaştığı, emeğin kutsallaştığı, hizmet aşkının bayraklaştığı, alın terinin elmaslaştığı bir kenttir. Zonguldak demokrasiyi en iyi yorumlayan, bütün insanları kucaklayan, yüzlerce şehidi bağrında sağlayan, çevresine ısı ve ışık saçan bir kenttir.

Zonguldak yer altının yer üstüne çıktığı, alın terinin kutsallaştığı, hizmet aşkının bayraklaştığı bir kenttir. Çünkü Zonguldak Karabük’tün, Bartın’dır. Çaycuma’da SEKA: yeni adıyla OYKA’dır. Bastonuyla Devrek’tir. Alaplı’da çilektir. Ereğli’de  çeliktir. Yaralı bir yürektir, kutsallaşan emektir. Zonguldak emeğe ve alın terine eş, ülkeye doğan güneştir. İşte bu nedenlerle bu kenti seviyoruz. Ülkeyi ve bizi yönetenlerden ilgi ve hizmet bekliyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi