Zonguldak Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Zonguldak Belediye makamında imza altına alınan toplu sözleşme imza törenine, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Belediye İş Sendikası Zonguldak şube başkanı Osman Karataş, sendika yönetim kurulu üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Belediye İş Sendikası Zonguldak şube başkanı Osman Karataş sözleşme ile ilgili yaptığı açıklamada, “2020-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde üçüncü oturum ile sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Değerli komisyon üyeleri ile birlikte katkı veren arkadaşlarımız en son toplantıya katılan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir sözleşme oldu. Başkanıma çiçeği bile  işçiler kendi aralarında alarak başkanımıza takdim ettiler. Bu süreçte katkı veren başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Toplu sözleşme kazanımları da işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun.

Şirket çalışan arkadaşlarımız için altıncı aydan sonra masaya oturarak onlarında zam oranını konuşacağız. Şu anda burada kadrolu 40 işçimiz var. Bunların zam oranı net maaşlarına yansıyacak yüzde 17 olacak. İkinci yıl da aynı zam oranı  maaşlarına yansıyacak. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da, “Sendika başkanımız detaylarını açıkladı. Komisyon ve sendika temsilcileri zaman harcayıp istişare ettiler. En son toplantı da bizde vardık. Bana göre güzel bir sözleşme oldu. Başta emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İşçilerimizin haklarını korumak için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Onlar için bence iyi bir kazanım oldu. İnşallah diğer zamanlarda daha iyi sözleşmelere imza atarız. Günün şartlarına bakınca gayet olumlu işçiler açısından bayağı bir kazanım oldu. Asıl önemlisi Temmuz ayında diğer çalışanlarımız için. Bu konuda çalışmalara başladık.  Biz her zaman emeğin emekçinin yanındayız. Mesai arkadaşlarımızın her türlü hakkını korumak için belediyemizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Arkadaşlarımız da sağ olsun bunun hakkını veriyorlar. Komisyondaki arkadaşlarımız ile sendikacı arkadaşlarımız güzel bir süreç yaşadı. Bugün de bunu sonlandırıyoruz. Ben bütün kazanımların arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Gösterilen emekten dolayı komisyondaki mesai arkadaşlarımız ile sendikadaki arkadaşlara teşekkür ediyoruz”

Yapılan konuşmaların ardından  Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Toplu sözleşme dosyasını belediye başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a teslim etmesinin ardından sözleşme imza altına alındı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi