Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi tarafından 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

GMİS ve Maden Mühendisleri Odası tarafından Valilik alanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Zonguldak Maden Müzesi Alanı’nda yaptırılan Zonguldak Maden Şehitleri Anıtı’nda da bir tören düzenlendi.

Törene GMİS Genel Başkan yardımcısı İsa Mutlu, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Onur Arslan, oda yöneticileri, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Valilik alanında ki tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

KAYMAKÇI: “TÜM MADENCİLERİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Törende bir konuşma yapan Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, “4 Aralık Dünya Madenciler Günü ülkemizde ve dünyada kutlanılıyor. Bu vesileyle yerin yüzlerce metre altında dünyaya ışık vermek için, hayat vermek için, enerji vermek için emeğiyle çalışan, hayatını kaybeden maden işçilerimizin ve bu sektörle uğraşan herkesin dünya madenciler gününü kutluyorum. Bundan sonraki hayatlarında kazasız, belasız iş yaşamı diliyorum” dedi.

MUTLU: “ÜLKEMİZ İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Maden Şehitleri Anıtında düzenlenen törende konuşan GMİS Genel Başkan yardımcısı İsa Mutlu ise şöyle konuştu:

“Bugün ülkemizde ve dünyada dünyanın en ağır işkolunda çalışan madencilerimizin madenciler gününü kutluyoruz. Madencilik zor bir meslek ve dünyanın en ağır işkollarından bir tanesidir. Bu meslekte çalışan emekçilerimiz ülkemizin geleceğini aydınlatmak için canları pahasına yerin altındaki yerli ve mili kaynaklarımızı yerin üstüne çıkararak yıllarca ülkemizin kalkınmasına katkı verdiler ve vermeye devam ediyorlar. Maden işçileri ve Zonguldak olarak Türkiye’nin yeraltı madenlerini yerüstüne çıkartarak ilelebet Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Türkiye’deki kömür üretimini artırmak en büyük temennimizdir. Ülkemizin sanayisinin kalkınması için kömüre olan ihtiyacın farkındayız. Bu doğrultuda madenciler olarak bizler canımızı ortaya koymuşuz koymaya da devam edeceğiz. Üretimin ülkemizde artarak devam etmesi, yerli ve milli kaynaklarımızın değerlendirilebilmesi için Türkiye Taşkömürü Kurumuna üretim işçisi alınmasını yetkililerden talep ediyoruz. Biz ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda maden işçilerimize kazasız belasız çalışma hayatı diliyoruz. Kömür üretiminin başladığı 1848 yılından bugüne kadar hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi