Türkiye Taşkömürü Kurumuna alınacak 30 nitelikli işçi için noter huzurunda kura çekildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna alınacak 30 işçi için 140’ı lisans ve yüksekokul mezunu olmak üzere toplamda 1710 kişi başvuru yaptı. Kuruma alınacak işçiler TTK İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığında noter huzurunda çekilen kura çekimi ile belirlendi.

İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye Taşkömürü Kurumuna alınacak 30 nitelikli işçi kurası için yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye Taşkömürü Kurumuna alınacak 30 nitelikli eleman için bugün kura çekilişi yapıyoruz. Kuruma alınacak 30 kişi için 4 kişi oranında kura çekildi. Kuraya başvuru sayısı 1570 artı 140 toplamda 1710 kişi başvuru yaptı. 140’tan kasıt lisans ve ön lisans mezunu işsiz arkadaşlarımızda kuraya başvurmasıdır. Bilindiği gibi başvuru şartlarında mesleki lise ve dengi okullar mezunlarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak ve ikametgahı Zonguldak olma koşulu aranıyordu. 140 kişi bu koşullardan bir tanesine uymaması nedeniyle lisans ve yüksekokul mezunu olması nedeniyle listeden ayıklandı. Kurayı 4 katı oranında çekiyoruz. 4 katı oranında kurada çekilenler Türkiye Taşkömürü Kurumuna gidecek ve meslek durumlarına göre alınacak kişiler seçilecek. Bunların dışında terörle mücadelede yaralananlar var. Bu kişiler noter kurası olmadan Türkiye Taşkömürü Kurumuna liste halinde bildirilecek ve mülakata tabi tutularak işe başlatılacak.”

TTK İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığında; döküm işçisi 12, talaşlı imalat işçisi 8, kaynak işçisi 4, kalite kontrol işçisi 3, mekanizasyon pres işçisi 2, ağaç işleri işçisi 1 olmak üzere 30 nitelikli işçi alımı için mülakata katılmaya hak kazanacakların belirlenmesi adına her birime alınacak işçi sayısının 4 katı oranında asil ve yedeklerini belirlemek üzere kura çekilişi gerçekleştirildi. Kurada ismi çıkanlar mülakata katılacaklar.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi