Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük yaptığı açıklamada, “Özellikle pandemi döneminden sonra malumunuz 16 Mart itibarıyla bakanlık genelgesi ile kahvehaneler kapatılmış ve 1 Haziran’da açılmıştı” dedi.

Küçük açıklamasında, “Kahvehanelerin açılmasından bugüne kadar 1.5 ay oldu. Kahvehalerde, taş okey, tavla iskambil oyunları yasak ve halen bu yasaklar devam ediyor” diyerek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızdan, Pandemi kurulumuzdan ve İçişleri Bakanlığımızdan zor durumda olan kahveci esnafımıza destek istiyoruz. 240 tane odamıza kayıtlı kahvehane bulunuyor. Üyelerimiz Bağ-Kur, işyeri kirası ve sigortalarını ödemekte oldukça zorlanıyorlar. Mağdur durumdalar. Bölge Milletvekillerimiz esnafımızı ziyaret etsinler. Kahveci esnafı zor durumda destek bekliyoruz. Özellikle onların aracılığıyla Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı ileterek destek bekliyoruz. Bizde esnaf ve sanatkarız, vergi mükellefiyiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Cumhurbaşkanımız esnaf dostudur. Bizim sesimize kulak vermesini istiyoruz”

“RUHSATSIZ İŞYERLERİNE DENETLENSİN”

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük açıklamasına devam ederek, “Meslek odamıza kayıtlı üyelerimiz kahvehaneler var. Bunlar ruhsatlı. Çay ocağı gibi meslek grubu kahvehaneler ruhsatsız işyerleri söz konusu” diyerek şöyle dedi:

“Bizim odamıza kayıtlı üyelerimiz belediyeden işlemlerini tamamlayıp ruhsatlarınız aldılar. Hukuka uygun çalışıyorlar. Bunun dışında uzun süredir şehir içerisinde de ruhsatsız işletmeler bulunuyor. Bu konunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Belediyemize seslenmek istiyoruz. Bu konuya hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Gerekli denetimlerin yapılmasını ruhsatların aldırılmasını ve caydırıcı işlemlerin yapılmasını bekliyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi