Zonguldak İl Genel Meclisinin Eylül ayı birinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında tek gündem maddesi ile toplandı.

Açılış ve yoklamanın yapıldığı Eylül ayı birinci birleşimine, il genel meclisi üyeleri ile İl Özel İdare Genel Sekreteri ve bazı daire müdürleri katıldı.

Geçen oturuma ait karar özetinin  okunup oylanmasının ardından İl Özel İdaresi’nin %15 hisse ile ortağı olduğu Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 20.11.2017 yılında yapılan olağan genel kurulunda şirket sermayesinin 6.000.000,00 TL’den 7.500.000,00 TL’ye çıkarılmasına karar verilmesinden dolayı, 1.500.000,00 TL sermaye artışından olayı kendi paylarına düşen 225.000,00 TL’nin ödenip ödenmeyeceği konuşu görüşüldü.

“YÖNETİMDE BİR SIKINTIMIZ VAR”

İlk olarak söz olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, havaalanındaki son durum hakkında bilgi vermesinin ardından CHP’li Meclis üyesi Nebahattin Yılmaz’da görüşlerini paylaştı. Havaalanı yönetimini eleştiren Yılmaz: “Havaalanının tıraşlanmasından bu yana katkı vermeye çalışıyoruz. Katkı vermeye genelde karşı değiliz ama, katkı veriyoruz yine aynı. İki yıl sonra yine gündeme gelecek. Önce yolcu yok dediler, şimdi doluluk alanı dünya standartlarının üzerinde. Ancak fiyatlara bakıyoruz, yurt dışından gelen bir vatandaş Sabiha Gökçen’e geldiğinin üç katı buraya dönüyor ve onda ki gibi olsa bu yolcu ikiye, üçe katlanır. Yeterli bir yolcumuz var fakat burada yönetimde bir sıkıntımız var. Sermaye artırımı ile ben bu durumun kurtulacağını sanmıyorum. Eğer gerçekten vatandaşa hizmet etmek istiyorsak standartları, fiyatları indirirsen o zaman 225 değil 425 verelim” dedi. 

TERZİ: ‘HAVAALANININ YAŞAMASI LAZIM’

Havaalanına sahip çıkılması gerektiğini söyleyen AK Partili meclis üyesi, grup sözcüsü İsmail Terzi: “Havaalanının geçmişini çok fazla tarif etmenin önemi yok. Zonguldak’a fazla yolcu olmadığı için bir şirket kurulmuş, şirket eli ile bu havaalanı geliştirilmeye çalışılıyor. Şu an ki fiyatlarda veya havaalanında olan sıkıntılar Havaalanı Müdürümüz bilgi verdi. Bugün zar mı kar mı ediyor meselesi bizim  meselemiz değil. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Valimizdir. Takipler yapılıyor. Elimizde tek bir havaalanı var, şu anda yurtdışı seferleri var. Havaalanının yaşaması lazım. Biz el atmazsak kim el atacak, kim yardım edecek. TTK’da şimdi zarar ediyor ama işçi alalım diyoruz. Elbette alacağız. Ama bu tür işlerde kar ve zararın gözetilmesi gerekiyor, tabi ki kar etsin. Devletin yetkilileri hesabını yapar, zamanı gelince kar ve zararı söyler” diye konuştu.

 ‘HAVAALANINA DESTEK VERMELİYİZ’

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş: “Havaalanında çıkan masraflardan dolayı sermaye artırımına gidiliyor. Genişletiliyor, gözetleme kuleleri kuruldu, yollar yapılıyor, sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Yoksa orada ki işçiden zarar eden yok. Özel İdarenin amacı kar elde etmek değil, hizmet eden bir kurumdur. Onun için bunlara destek vermek, bizim için önemlidir. Bu havaalanını yaşatmak zorundayız. Filyos Limanı faaliyete geçecek, asıl havaalanı o zaman gerekiyor” dedi.

‘HAVAALANININ ARKASINDA DURACAĞIZ’

Son olarak konuşan İl Genel Meclisi Necdet Karaveli: “Havaalanı zor bir yerdi. Özel İdaresi yıllardır mücadele de ediyor. Bizim daha iyi bir havaalanı da gerekir. İlimizin konumuna baktığımızda havaalanı işletmeciliği çok zor. Sermaye artırımının yegane temeli pist uzatılması ve fiziki yapıyla ilgili. Havaalanının arkasında tabi ki duracağız” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddesi, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, İçişleri, Sanayi ve Ticaret Komisyonuna havale edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi