Almanya Zonguldaklılar Derneğinin daveti üzerine Almanya’ya giden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, programın ilk gününde Zonguldak’ın kardeş şehri Kastrop-Rauxel ve Essen Büyükşehir Belediyelerini ziyaret etti; iş insanları ile toplantılara katıldı.

Toplantılarda Zonguldak’ın yatırım alanları hakkında sunum yapan Demir, Filyos Endüstri Bölgesi, Çelik kümelenmesi, SERA OSB, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği ve Maden Makineleri Kümelenmesine yönelik çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ziyaret hakkında konuşan  Metin Demir; ”Almanya Zonguldaklılar Derneğinin daveti üzerine Almanya’ya geldik. Burada yaşayan Zonguldaklılar bizler için birer elçi. Beraber bir sinerji yaratarak Zonguldak’ın ticaretini, sanayisini, turizmini  geliştirmek için çalışıyoruz. Bugün kardeş şehir Kastrop-rauxel ve Essen Büyükşehir Belediyelerini ziyaret ettim. Nazik karşılamaları için kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerine Zonguldak hakkında bilgiler verdim, yatırım alanlarımızı anlattım. İş insanlarını Zonguldak’ta yatırım yapmaya davet ettim. Buradaki iş insanları ile ilişkilerimiz artarak devam edecek. Karşılıklı ziyaretlerimiz olacak. Bunların sonucunda iş ilişkilerimizin iki tarafın da lehine olacak şekilde gelişeceğine inanıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi