Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, ihtiyaç sahipleri Devletten elektrik desteği alabilecek. Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım alan vatandaşlarımız Nüfus cüzdanları ve elektrik faturaları ile birlikte PTT şubelerine başvuru yaparak, kendilerine Devlet elektrik faturası yardımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgi alabilirler.

Elektrik Parasını Devlet Ödeyecek Projenin adı Elektrik Tüketim Desteği olarak adlandırılıyor. Proje Başkanı Sayın ERDOĞAN'ın yüz günlük icra programında belirtilmişti. Projeden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın ağır kronik bir rahatsızlığı bulunması ve bu rahatsızlık nedeniyle cihaza bağlı olarak hayatını sürdürmesi gerekiyor. Konu hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız sayın Zehra Zümrüt SELÇUK‘ ta bir açıklamada bulundu ve cihazların kullandığı elektrik düzeylerine göre 200 TL. yardımda bulunulacağını açıkladı.

GELİR ŞARTI NE?

Hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3`te 1`inden az olması gerekiyor. 2020 itibarıyla bu tutar 701 lira. Dört kişilik ailede gelir 2.804 liranın altındaysa bu haktan yararlanabilir. Başvurular ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor. Sosyal yardım alanlar da bu haktan yararlanıyor.

106 LİRAYA KADAR ÖDEME Destek miktarı, evde yaşayan kişi sayısına göre 53 lira ila 106 lira arasında değişiyor. Buna göre; - 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (53,27 TL) - 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (71,02 TL) - 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (88,78 TL) - 5 ve daha fazla kişilik hanelerde aylık 150 kilovat saat (106,53 lira)

PTT'den 80 TL. Elektrik Parası Yardımı Ödeniyor!

Makineye bağımlı hastaların elektrik faturası masraflarının karşılanması ile ilgili karara ek olarak yardıma muhtaç ailelere yardım verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda sosyal yardım almak kaydı ile ailelere 150 kw'a kadar elektrik faturası desteği verilecektir. Verilen bu destek ile 80 TL.‘ ye kadar elektrik faturaları devlet tarafından ödenecektir.

PTT Elektrik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Uygulama yürürlüğe girdi ve yardımlar başladı. Sosyal Yardımlaşmadan yardım alan ve kaydı bulunan kişiler elektrik faturaları ile PTT şubelerine başvuru yapabildikleri, eğer kişinin kaydı varsa PTT'den yardım desteği çıktığı yönünde bilgiler ulaşmaktadır. Bu kapsamda sizde kimlik belgeniz ve elektrik faturanız ile PTT şubelerine başvuru yapabilir ve SYDV'dan yardım alıyorsanız ve kaydınız varsa, aylık seksen Türk Lirası elektrik desteğinden faydalanabilirsiniz. Elektrik faturanız ve kimlik belgeniz ile birlikte PTT şubelerinden adınıza yardım yapılıp yapılmadığını sorgulayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi