Memur Sen İl Temsilciliğine bağlı Enerji Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör yaptığı açıklamada, “ÇATES Zonguldak şehrimizin milli meselesidir” dedi.

Güngör açıklamasında, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan üretim faaliyetleri durdurulan santraller arasında yer alan ÇATES Termik Santralinin şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu artık herkes kabul etmeli” diyerek şunları söyledi:

“Çünkü ÇATES in boşluğunu doldurabilecek bir alternatif yoktur. ÇATES durursa Zonguldak ta TTK başta olmak üzere, bütün kömür işletmeciliği sıkıntıya düşer. İşsizlik ve sosyal patlama dayanılmaz boyutlara gelebilir.

Zaten Ülkemizin etrafında bu kadar Uluslararası sorun varken, içeride Sosyal ve Toplumsal dengeleri bozacak uygulamalardan mutlaka kaçınılmalıdır. Şu an ivedilikle yapılması gereken ÇATES in eksiklerinin giderilmesini sağlamaktır.

Burada Devlet tarafı da üzerine düşen fedakarlığı yapmalı. ÇATES yöneticileri de insan sağlığını ön planda tutan, üretimin devamını sağlayacak, Zonguldak şehrimize ekonomik değer katacak çalışmalarını kesintisiz yerine getirmekle mükelleftir.

Gün, Çevre ve İnsan sağlığına önem veren üretim anlayışıyla beraber ÇATES e sahip çıkma günüdür” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi