Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Zonguldak’ta 24 belediyede örgütlü olduklarını, 2019 yılı içerisinde toplu iş sözleşmelerinin hepsine masa başında imza attıklarını 2020 yılı itibariyle de 12 toplu iş sözleşmeleri olduğunu belirtti.

Yapacakları bütün toplu sözleşmelerin masa başında biteceğine inandıklarını ifade eden Karataş, “İşverenlerimizle yaptığımız ilk görüşmelerden olumlu yanıtlar aldık. İnşallah toplu sözleşme sürecimizi arkadaşlarımızın memnun olacağı şekilde tamamlarız. Şuanda Alaplı, Bartın, Zonguldak, Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Kandilli, Elvanpazarcık, Karaman, Karapınar ve Amasra Belediyelerinde toplu sözleşme görüşmelerine başladık. Sözleşmelerimiz 1 Mart itibariyle geçerli olacak” dedi.

İşveren ve işçinin mutlu olacağı toplu sözleşmenin altına gönül rahatlığıyla imza atarız diyen Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, açıklamasına şöyle devam etti:

2019 YILI TOPLU SÖZLEŞMELERİMİZİN HEPSİNİ MASA BAŞINDA BİTİRDİK

“Belediye-İş Sendikası olarak Zonguldak’ta 24 belediyede örgütlüyüz. 2019 yılı içerisinde toplu iş sözleşmelerimizin hepsini masa başında bitirdik ve imzaları attık. 2020 yılı itibariyle de Mart ayından geçerli olmak üzere 12 toplu iş sözleşmemiz var. Bunlarla ilgili temsilci arkadaşlarımızla beraber işyerlerinde toplantılar yaparak taslakları hazırladık ve işverenlere teslim ettik. Bu şekilde süreci başlatarak ilk oturumlarımızı yaptık. Şubat ayından itibaren toplu sözleşmenin mali ve sosyal haklarıyla ilgili görüşmelere başlayacağız. Yapacağımız bütün toplu sözleşmelerin masa başında biteceğine inanıyoruz. İnşallah işveren ve işçinin mutlu olacağı toplu sözleşmenin altına gönül rahatlığıyla imza atarız.  

BELEDİYE ŞİRKETLERİ ÖNEMLİ KONULARIMIZDAN BİR TANESİ

Belediye Şirketleri en önemli konularımızdan bir tanesidir. Tüm belediyelerde olduğu gibi 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen arkadaşlarımız var. Bunlardan sonra şirkete dahil olan arkadaşlar var. Bunlarla ilgili süreçleri de takip ediyoruz. Sıkıntılı zamanlar, sıkıntılı süreçler yaşadığımız anlar oldu. 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile bu arkadaşların mali ve sosyal haklarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kendisi yaptı. Bunların süresi belediyelerde özellikle 2020 yılının Haziran ayında sonlanıyor. Bundan sonraki süreçte inşallah sendikalar devreye girerek üyelerimizle birlikte toplu sözleşme sürecini işverenlerle birlikte işçinin memnun olacağı bir seviyeye getirmeye çalışacağız.

TUİK MUCİZE YARATIYOR AMA NASIL YARATIYOR BİLMİYORUM!

Asgari ücrete yapılan zammın 2020 yılı için yüzde 15 civarlarında olduğu açıklandı. Ama devlet işçisine verirken yüzde 15 kendi alacağıyla ilgilide yüzde 22,5 zamları layık gördü. Kendisine alırken iyi işçisine verirken de düşük oranda tuttu. Enflasyon bilindiği gibi yüzde 11.84 olarak açıklandı. TUİK gerçekten mucize yaratıyor ama nasıl yaratıyor onu bilmiyorum! Bu hesapları nasıl yapıyorlar? Sokağın enflasyonu piyasanın enflasyonunun yüzde 30-40’larda olduğu yerde yüzde 12’lik enflasyonu nasıl çıkarıyorlar hayretle izliyoruz. Beklenti ve temennimiz piyasa koşullarındaki enflasyon oranlarındaki zamların ücretlerimize aynı şekilde yansıması ve iyileştirilmesi de dahil olmak üzere bizimde insanca yaşayabileceğimiz, haklarımız ve hukuklarımızı takip edebileceğimiz bir süreci inşallah hep birlikte yürütürüz. Burada işçiler ile memurlarında dahil olmak üzere tüm çalışan kesimlerin birlikte hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. İnşallah hep birlikte başaracağız. Amacımız kırmak, dökmek değil sadece kayıplarımızı telafi ederek çalışma hayatında aktif olarak olmak istiyoruz ama dayatmaları da kabul etmiyoruz.

2020 YILINDAN UMUTLUYUZ

Toplu sözleşme süreçlerimizi inşallah ilk görüşmelerimizde masa başında bağıtlarız. İşverenlerimizle yaptığımız ilk görüşmelerden olumlu yanıtlar aldık. İnşallah toplu sözleşme sürecimizi arkadaşlarımızın memnun olacağı şekilde tamamlarız. Şuanda Bartın, Zonguldak, Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Alaplı, Kandilli, Elvanpazarcık, Karaman, Karapınar ve Amasra Belediyelerinde toplu sözleşme görüşmelerine başladık. Sözleşmelerimiz 1 Mart itibariyle geçerli olacak. Yetkilerimiz daha önce geldiği için süreci başlatarak ön görüşmeleri yaptık. 2020 yılından umutluyuz. Sözleşme bağlamında özellikle kadro diye bize lanse edilen kısımda çalışan arkadaşlarımız içinde umutluyuz.” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi