Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere  Zonguldak’a gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Zonguldak’a Türk-İş madenci okulu yakışır” diyerek, okul yaptırma sözü verdi.

Ziyarette konuşan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş  “Soma maden kazasından sonra madencilere bir standart geldi. Zonguldak Taşkömürü ülke ekonomisinin kalkınması ve çelik sanayinin gelişmesi anlamında çok önemlidir. Kömür sadece Zonguldak’ta çıkmaktadır. Zonguldak’ta Taşkömürü olduğu sürece değeri artmıştır, kömür yoksa Zonguldak’ın değeri de yoktur. Zonguldak’ın kömür ile kader birliği var” dedi.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay da ziyarette yaptığı konuşmada,  “Soma’da yaşanan kaza değil iş cinayetidir. Soma maden kazasını ben, ailem ve hiç kimse unutamaz. Keşke Soma’da 301 madencimiz ölmeseydi de bu hakları almasaydık. Madencilerin hakları Soma maden kazasından sonra iyi değiştirildi. Zonguldak’taki maden kazalarını bir çok kez anlattık ama anlatamamıştık. Maden kazaları ile ilgili cezaları yeniden güncellemek lazım. Düzgün işverenlerimize saygı duyuyoruz. Gözünü para bürümüş, istediğin kanunu çıkart, yasayı, iş sağlığı ve iş güvenliğini çıkart ama adam hala kanunlara uymuyor. Kapalı ocakları dört yıldır dillendiriyorum. Kapalı ocağı birisi açıyorsa ha silahla adam öldürmüş ha kaza olmuş. Üç kuruş para kazanacak diye insanları öldürmenin bir anlamı yok. Bu bölgede 5 binin üzerinde insan can verdi. Ölenlerin amacı sadece karınlarını doyurmaktı” diye konuştu.

“ZONGULDAK’A MADENCİ OKULU YAKIŞIR”

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Zonguldak’a okul yaptırma müjdesi vererek, Zonguldak’ta mutlaka maden ilköğretim okulunun olması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

“Türk- İş’in Türkiye’de 40’a yakın okulu var. Soma’daki kazadan sonra Soma’ya okul yaptırdık. Türk-İş madenci ilköğretim okulu adı altında yapıldı. Zonguldak’ın neresinde olursa olsun mutlaka Türk-İş  madenci ilköğretim okulu yapılmasını istiyorum. Zonguldak’a Türk-İş madenci ilköğretim okulu yakışır”

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Valilik ziyaretine, AK Parti Milletvekilleri ile GMİS Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulunurken, ziyaretin anısına Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a hediye takdiminde bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi