Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı ilk birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplanırken, Özel İdarenin 2020 tahmini bütçesinin 145 milyon liraya bağlandığını ve bütçe görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle gönderildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan Kasım ayı birinci toplantısına il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanununun 45. Ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27 maddeleri gereğince hazırlanan İl Özel İdaresi 2020 yılı bütçe tasarısı görüşüldü.

İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Dilaver, 145 milyon liraya bağlanan Özel İdarenin 2020 yılı tahmini bütçesi hakkında İl Genel Meclisi üyelerine bilgi aktardıktan sonra bütçe görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan İdaremizin TC Ziraat Bankası Zonguldak Şubesindeki hesabına Modern Karton Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Çatalağzı Çok Programlı Lisesi onarımında kullanılmak üzere 350 bin TL yatırılmış olup söz konusu meblağın 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 10 maddesinin g fıkrası uyarınca şartlı bağış olarak kabul edilerek, 2019 Mali Yılı Gelir Bütçesinin 04.4.2.02 kişilerden alınan bağış ve yardımlar maddesine gelir, diğer taraftan gider bütçesinin 44.67.00.62.06/08/05.2.5.4 Kilimli İlçesi Köylere Yardım bütçe tertibine ek ödenek kaydı yapılması, ayrıca bahsi geçen işin icrası için Kilimli Köylere Yardım bütçe tertibine ek ödenek kaydı yapılması, ayrıca bahsi geçen işin icrası için Kilimli İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılması hususu görüşülerek kabul edilirken, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Modern Karton Sanayi ve Ticaret AŞ yetkililerine teşekkür etti.

Gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, Zonguldak’ta uzun süredir hastane yerinin tespit edilemediğini ve sonucunda mevcut hastanenin yerine yapıldığını ifade ederek, “Ortaya çıkan otopark sorunu nedeniyle Kız Meslek Lisesinin yıkımı söz konusu, İl Genel Meclisi olarak bu konuda gerekli çalışmayı yapmamız gerekir. Mevcut hastanenin arka kısmında bulunan arsaya otopark yapılabilir” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, okulun yıkılarak orada okuyan çocuklara bir zarar verme olayının olmadığını ifade etti.

Karaveli, 2020 Özel İdare Bütçesi hakkında da konuşarak, “Özel İdare binaları fiziki olarak yeniden bakıma alınacak. Kokaksu da bulunan  binaya ek bina yapacağız. Araç parkı tümden yenilenecek. Yapacağımız çalışma ile performansı daha da yükselteceğiz. İyi bir çalışma dönemi geçireceğiz. Kasım ayında 20 günlük çalışma döneminde tüm meclis üyelerimiz ile güzel bir çalışma yaparak 2020 Özel İdare Bütçesini onaylayacağız” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi