Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Genel Merkezi ile İstanbul Medipol Üniversitesi arasında yapılan protokol ile Türk Büro-Sen Zonguldak Şubesi üyelerine uzlaştırmacı eğitimi veriliyor.

İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Mert ve Namık Kemal Topçu tarafından verilen eğitimlerde, adliyelerde uzlaştırmacı olarak görev yapacak uzlaştırmacılara şüpheli veya sanık, mağdur veya suçtan zarar gören kişiler arasındaki uzlaştırma görevi konusunda ayrıntılı bilgiler veriliyor.

Devrek ilçesinde başlayan eğitimleri izleyen Türkiye Kamu-Sen Zonguldak il Başkanı ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu  yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Türk Büro-Sen Genel Merkezi ve İstanbul Medipol Üniversitesi arasında düzenlenen protokol gereği, Türk Büro-Sen üyelerine uzlaştırmacı eğitimi Ereğli ve Devrek’te verilmiştir. Ereğli’de bitmiş, Devrek’te de başlamıştır. Eğitimlerimiz 6 gün sürecek olup, bu 6 gün süre içerisinde sınıflarımız 30’a kişiliktir. Eğitimde, uzlaştırmacılıkla ilgili bilgilendirme yapılacak ve sonucunda sertifika verilecektir arkadaşlarımıza. Bunun sonucunda da, arkadaşlarımız açılacak olan uzlaştırmacı sınavına girecekler ve bu sınavda başarılı olan arkadaşlarımıza uzlaştırmacı olarak görev verilecektir” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi