Emekli olduktan sonra çeşitli kurslara katılarak takı tasarım üzerine el becerisini geliştiren Münevver Küçükertunç, ‘Takı tasarım ve el sanatları” sergisi açtı.

Emekli olduktan sonra kanser olduğunu öğrenen ve uzun süre kanser tedavisi gören Münevver Küçükertunç, hastalığı süresince hiç pes etmeden hem hayata sımsıkı sarıldı kanseri yendi hem de sosyal hayatın içinden hiç kopmadı. Bu süre zarfında çeşitli el sanatları kursuna giderek kişisel çalışmalar yaptı. Küçükertunç, kendi yaptığı takı tasarım ve el sanatlarından oluşan kişisel sergisini Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtı.

Serginin açılışına; Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez ilçe Başkanı Yusuf Mar, ADD Zonguldak eski Başkanları Mustafa Coşkun, Tayfun Özdemir, İşadamı Osman Haberal ve çok sayıda davetli katıldı.

Münevver Küçükertunç, serginin açılışından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Emekli olduktan sonra ikinci üniversitesi okudum, işletme bölümünde okurken kanser hastalığına yakalandım. Aynı anda ortapedik tedavi gördüm. 21 kez ameliyat oldum.  Bu arada hasta olduğum için evde de iş yapamadığım için takı, tasarıma yöneldim. Bu arada üçüncü üniversite ve sosyoloji bölümünü bitirdim. 2 tane sertifikam var, yaşam koçluğu ve ilişki ve evlilik danışmanlığı. Boş zamanlarımı değerlendirmek için hem terapi, hem üretim amaçlı takılarımı yaptım, takı tasarım kurslarına gittim. Kendimi bir şekilde geliştirdim. Bu ikinci kişisel sergim, geçen sene de bir sergi açtım. Sergimde çoğunlukla takı var, kolye, bileklik, küpe,  son moda olan boncuklardan daha çok takılar yaptım. Atatürk büstü var, nişan tepsisi ve el sanatları ile ilgili ürünlerim de var. Sergimiz ayın 15’ine kadar devam edecek” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi