Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Koronavirüs önlemleri kapsamında okulların 30 Nisan'a kadar tatil edilmesini olumlu karşıladıklarını belirtti.

Hayat eve sığar evde kal Türkiye diyen Ören, “Türk Eğitim-Sen olarak çocuklarımızın sağlığının öncelikli olduğunu, bu beladan kurtulduktan sonra devletimizin eğitim problemini aşacak güçte olduğuna inandığımızı ifade etmek isteriz. Gün birlik günüdür. Sayın Sağlık Bakanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızın çabalarını Türk halkı ve eğitim çalışanları olarak takdir ediyor, alkışlıyoruz” dedi.

Amaç öncelikle çocuklarımızın sağlığıdır diyen Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konuşmasına şöyle devam etti:

BAKANLIK EĞİTİMDE GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERİYOR

“Geçtiğimiz hafta itibariyle dünyada 1 milyar çocuk virüsten korunmak amacıyla evlere çekildi.  Amaç öncelikle çocuklarımızın sağlığı. Bu uluslararası ölçekli virüsten toplumumuzu nasıl koruyacağız? İzolasyonu nasıl sağlayacağız? Şu anda tüm dünya milletleri ve devletimiz bu konu için uğraş veriyor. Virüsle mücadelede önemli mesafe alınsa da durum hala ciddiyetini koruyor. Şu andaki durum okullara ara verdiğimiz tarihten daha iyi değil. Vaka sayısı artıyor, ölüm sayısı artıyor. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımız elinden gelen azami çabayı gösteriyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle TV merkezli bir uzaktan eğitime başlandı. Bu program test yayın olarak başladı. Çocuklarımıza 20'şer dakikalık ders programları yapıldı. Lise, ortaokul ve ilkokul için ayrı ayrı düzenlendi. Bu program eksik olsa da çocuklarımızın eğitim motivasyonunu düşürmemek adına önemliydi.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK

Dün(önceki gün) itibariyle Sayın Bakanımız Bilim Kurulu toplantısına katıldı ve oradan çıkan ortak kararla ülkedeki sağlık fotoğrafı göz önüne alınarak uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar devam edeceğini açıkladı. Zaten var olan uzaktan eğitimin daha da zenginleştirilerek çocuklarımızın eğitimi için tüm eksiklerin tamamlanacağını ifade etti. Buradaki en önemli problem uygulamalı eğitim veren okullarımızın durumu idi. Bu konuda Sayın Bakan bir açıklama getirmedi. Bu konudaki öngörümüz bu tür eğitim veren programların yaz tatiline uzayacağıdır. Ayrıca Sayın Bakan liselere giriş sınavı gibi sınavlar için bir tarih belirtmedi, süreç içerisinde buna karar verileceğini, öğrencilerimizin mağdur edilmeyeceğini ifade etti. Ayrıca eğitimle ilgili bir gelişme de;  üniversitelerimiz adına geldi YÖK Başkanı Yekta Saraç YKS sınavının 20-21 Haziran'dan 25-26 Temmuz'a alındığını ifade etti. Yine Saraç üniversitede bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını, eğitime uzaktan eğitim açık öğretim ve dijital eğitimlerle devam edileceğini, uygulama isteyen eğitimlerin yaz aylarına uzayacağını ifade etti.

DEVLETİMİZ EĞİTİM PROBLEMİNİ AŞACAK GÜÇTE

Türk Eğitim-Sen olarak çocuklarımızın sağlığının öncelikli olduğunu, bu beladan kurtulduktan sonra devletimizin eğitim problemini aşacak güçte olduğuna inandığımızı ifade etmek isteriz. Gün birlik günüdür. Dün Çanakkale'de yedi düvelle nasıl mücadele ettiysek, birlik ve beraberlik içerisinde bu küresel mikroptan kurtulacağımıza olan inancımız tamdır. Ayrıca Sayın Sağlık Bakanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızın çabalarını Türk halkı ve eğitim çalışanları olarak takdir ediyor, alkışlıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Allah devletimize zeval vermesin” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi