Zonguldak Gazi Ortaokulu öğrencileri 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ikinci gününde de okula gitmeyerek yeni okullarını geri istediklerini söylediler.

Gazi Ortaokulu öğrencileri 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine eski okullarının yerine yapılan yeni binada devam edeceklerini beklerken okullarının Mithatpaşa İlkokulu ile yer değiştirildiğini öğrendiklerini iddia ederek yeni okullarının kapısı kendilerine açılana denk başlattıkları okula gitmeme eylemlerini devam ettirdiler.

İşçi Anıtı önünde toplanan Gazi Ortaokulu öğrenci ve velileri ellerindeki, “Gazi olarak yıkıldı gazi olarak açılacak, Bu okul bize söz verildi sözünüzü tutun, Çocuklarımızın eğitim haklarını ihlal etmeyin, Eğitimde bölgesel eşitlik istiyoruz” dövizleriyle okullarını geri istediklerini belirttiler. Öğrenciler 2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin ikinci gününde de okula gitmeyerek Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’ün sorunu biran önce çözmesini beklediklerini söylediler. Gazi Ortaokulu Okul Aile Birliği yönetimi, Ankara’ya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşmek üzere bir heyet gönderdiklerini görüşmenin sonucunu da kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Eyleme destek veren Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, yanlıştan en kısa zamanda dönülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Gazi Ortaokulu sorununun çözümü açık ve nettir. Gazi Ortaokulunun fiziki şartları nedeniyle yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu ve okul yıkılarak aynı yere yeni okul binası yapıldı. Okul yapıldıktan sonra kamuoyu ile okulun öğrenci ve velileri okulun Gazi Ortaokulu olarak eğitim öğretime aynı yerde devam edecek diye bekliyor ve öyle biliyordu. Gazi Ortaokulu Zonguldak’ın simgesi haline gelmiştir. Şimdi bu okulu kaldırıp başka bir okula dönüştürmenin bir anlamı olamaz. Gazi Ortaokulu aynı yerde görevine devam etmeli. Okulun öğretmenleri, öğrencileri, velileri bunu istiyor. Bu yanlıştan mutlaka dönülmelidir. Acaba bu okul ilkokul veya başka bir okul etrafı altında birleşerek tarikat ve cemaatlerin ön ayağı olabilir mi endişesini de düşünmeye başladık. Çünkü bunlar Türkiye’de çok yaygın olarak yapılıyor. Burası Zonguldak ve Zonguldak duyarlı bir vilayettir. Bu nedenle doğru yoldan şaşmayalım. Doğrusu Gazi Ortaokulunun aynı yerinde öğretmen, öğrenci ve velileriyle eğitim öğretime devam etmesidir. Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmelidir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi