Gazi Ortaokulu Okul Aile Birliği, velileri ve öğrencileri Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’dan gelecek olumlu haberi bekliyor.

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 2. döneminin ilk haftası okula gitmeme eylemi yapan Gazi Ortaokulu velileri ve öğrencileri Mithatpaşa İlkokulunda bulunan sınıflarında eğitim görmeye başladılar. Öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığıyla görüştüğü belirtilen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’dan güzel haber beklediklerini ifade ettiler.

En kısa sürede Gazi Ortaokulunda eğitim öğretime başlamak istediklerini belirten Gazi Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel, öğrenci ve veliler adına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Önceki gün Madenci Anıtında toplandıktan sonra çocuklarımızı okula getirdik. Çocuklarımız Mithatpaşa İlkokulunda eğitime başladı. Veliler olarak Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlan ile görüştük. Kendisinin bize yaptığı açıklama doğrultusunda bugün yapacağımız oturma eyleminden vazgeçtik. Mustafa Çağlayan Bey bize Hamdi Uçar vekilin Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığıyla görüştüğünü Cuma günüde Zonguldak’a gelerek açıklama yapacağını söyledi. Mithatpaşa İlkokulunun depreme dayanıklılığı ile ilgili zemin etüt çalışması yapılacak daha sonra Mithatpaşa İlkokulluda belki Gazi Ortaokuluna inerek bizimle eğitim göreceklermiş. Bizde diyoruz ki; Biz okulumuza Gazi Ortaokulu öğrencileri olarak inelim, eğitime başlayalım. Siz etüt çalışmalarını bitirin eğer Mithatpaşa İlkokulu depreme dayanıklı değilse o öğrencilerde bizim çocuklarımız gelsinler okulları yapılana kadar bizim misafirimiz olarak Gazi Ortaokulunda eğitim öğretim görsünler. Ama biz biran önce okulumuzda eğitime başlamak istiyoruz. Biz Eylül ayına kadar Mithatpaşa İlkokulunda kalmak istemiyoruz. Çocuklarımız öğleden sonra saat altı buçuk yediye kadar okuldalar ve aç kalıyorlar. Akşam çıktıklarında da karanlıkta eve gelmek zorunda kalıyorlar. Ricamız en kısa zamanda Gazi Ortaokulunda eğitime başlamak. 2019-2020 eğitim öğretim dönemini güzel bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Oturma eylemine bugün başlamıyoruz ama Cuma gününe kadar burada toplanmaya devam edeceğiz. Vekilimiz Hamdi Uçar’dan güzel haber bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi