Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı, Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek okulun bölümlerini gezdi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı beraberinde İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erdal Yılmaz, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök ile birlikte, Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Kapıcı, okulun bölümlerini tek tek gezerek okul müdürü Ömer Karaca’dan okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kursuna katılan öğretmenlerle bir araya gelen Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı:

“Öğretmenlikte ‘ben bunu biliyorum’ düşüncesi artık yok. Çünkü öğrencilerimize bir şeyler öğretmek istiyorsak nasıl öğretmemiz gerektiğini önce bizim öğrenmemiz gerekiyor. Öğrencilerimize teknolojiyi ve temel eğitimi öğretebilmek için öğrencilerimizi eğitime katmak zorundayız. Öğrencilerimize doğruyu öğretmekle mükellefiz. Dokunma, yapma ve yasaklamakla değil doğruyu öğretmek onlara en iyi kazanım olarak karşımıza çıkıyor. Bunu da hep beraber sağlayacağız. Kendimizi yenilemek, daha iyi şeyler öğrenmek hepimiz için çok önemli. Bizler Zonguldak İl Milli Eğitim camiası olarak çok çalışacağız. İl genelinde görev yapan 7 bin öğretmenimizin hepsine inanıyorum. Bizler yöneticiler olarak uyum içeresinde çalışıyoruz ve daha iyi olabilmek için gayret ediyoruz. Öğretmenlerimiz sınıflarında ne kadar başarılı olursa biz il olarak o kadar başarılı oluyoruz. Bu başarıyı sağlayan çok değerli öğretmenlerimizdir. Öğrencilerimize kattığınız değer bizim başarımızı artırıyor. En çok teşekkürü hak eden öğretmenlerimizdir” dedi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı okulun Bilişim Teknolojileri, Biyomedikal cihaz teknolojisi, Yiyecek içecek hizmetleri, Elektrik ve Elektronik teknolojisi, Motorlu araçlar teknolojisi bölümlerini gezerek öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Kapıcı; “Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize yaptığımız ziyarette gördüklerimizden çok memnun kaldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Okulumuzda bizleri mutlu eden çalışmalar hakkında bilgi aldık. Okulumuz sanayide dijital devrim endüstri 4,0 çalışmaları kapsamında; “ZIPPIR” ile robotik ve kodlama öğreniyorum, Mini konveyör bant sistemi, Mikroişlemci kontrollü deney seti ve Elektrikle çalışan ATV yapımı çalışmaları için patent başvurusu yapmışlar. İnşallah patent başvuruları olumlu karşılanır. Burada yapılan projeleri çok beğendik. BAKKA destekli yapılan projeler, tasarım beceri atölyeleri gibi çalışmaları gördükçe bizler gurur duyuyoruz. Endüstri Meslek Liselerimizi canlandırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı üretime, devlet ekonomisine ve şehrimize katkıda bulunacak şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı oluyoruz diye düşünüyorum. Çünkü bu çocuklarımıza ve çok çalışmaya ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi